Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ У ЗРЕЊАНИНУ: Челични односи – Кинеска фабрика мења слику Србије

0

У Зрењанину почиње градња кинеске фабрике „Шангдонг Линглонг“, која ће, према најавама, запослити 1.200 радника, производити 13 милиона гума годишње и у коју ће бити уложено 800 милиона евра.

Свечаности полагања камена-темељца присуствују председник Србије Александар Вучић, премијерка Ана Брнабић, генерални секретар председника Србије Никола Селаковић, министар привреде Горан Кнежевић, министар финансија Синиша Мали, министар туризма, трговине и телекомуникација Расим Љајић, председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж, амбасадорка Кине Чен Бо, чланови покрајинске владе и представници Града Зрењанина и комплетног менаџмента компаније „Шандонг Линглонг Тајр“.

Председништво Србије

Изградња фабрике гума у Зрењанину промениће слику тог града, Баната и Србије.

Фабрика ће бити највећа у Србији, с површином од 500.000 метара квадратних, а њена изградња у Зрењанину, према оцени премијерке, показатељ је одличних односа између Србије и Кине и повољног пословног окружења у нашој земљи. 

„Шангдонг Линглонг“ запошљава 13.000 људи широм света и налази се на 20. месту по производњи гума у свету и на 3. месту у Кини.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

„Bili smo uporni, borili smo se iz dana u dan da dokažemo da je Srbija pravi izbor za kompaniju Ling Long. Srbija pruža najbolje moguće uslove, imamo ljude koji su lojalni i vredni, a država će pomoći više nego bilo koja u regionu. Nije to samo 1.200 radnih mesta i nije samo najveća investicija ovde u Banatu, to je činjenica da će Zrenjanin moći da ulaže više, da ima veće plate, nove puteve, šetališta. Postoji nešto fantastično sa snovima posebno kad verujete u njih i ne odustajete. Zahvaljujući ovaj investiciji taj san je postao java; i ono što je najvažnije snovi se naročito ostvaruju kada su zajednički, kao ovaj. Zajedno sa partnerima iz Kine, otvorićemo najmoderniju fabriku, počinjemo veliki posao koji znači život za Zrenjanin, za Srbiju.“ – predsednik Vučić na polaganju kamena temeljca za fabriku „Shandong Linglong Tyre Co Ltd“ #BudućnostSrbije #theFutureofSerbia

Објава коју дели Budućnost Srbije (@buducnostsrbijeav) дана

Компанија има центре за истраживање у Северној Америци, Кини и један у Немачкој, а према најавама, један такав центар добиће и Србија.

„Шангдонг Линглонг“ је добитник највећих признања, као што су „Индустријски оскар“ у Кини, а 2015. су добили и другу државну награду за технолошке проналаске.

Њихови производи „иду у корак са временом“, а недавно су открили и материјал за гуме од маслачка, који, како кажу, постиже добре резултате.

„Линглонг“ гуме се продају на више од 30.000 продајних места, и фабрика спонзорише око 90 глобалних догађаја.

У Зрењанину је у четвртак потписан уговор о уступању грађевинског земљишта у индустријској зони „Југоисток“ кинеском инвеститору, који ће на тој локацији изградити производне погоне површине 500.000 квадратних метара и запослити 1.200 радника.

Кинеском инвеститору биће пренето више од 96 хектара грађевинског земљишта за потребе градње фабрике. 

Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић је навео да је у плану и изградња ауто-пута пуног профила од Београда до Зрењанина на захтев инвеститора и оценио да је то, такође, сјајна вест за Зрењанин, регион и целу Србију.

Фабрика у Зрењанину ће првенствено производити радијалне пнеуматике високих перформанси за путничка возила, камионе и аутобусе, пољопривредне пнеуматике и пнеуматике за коришћење изван трасираних путева. 

Иначе, премијерка Ана Брнабић је јуче у Београду приредила свечани пријем за представнике кинеске компаније „Шандонг Линглонг“.

Она је том приликом поручила да је Кина један од најважнијих међународних партнера Србије и један од највећих инвеститора у нашој земљи, а да су узајамни односи бољи него икада у историји.

Рекла је да су односи између две земље постали „челични“ захваљујући узајамном поверењу и пријатељству председника Србије и Кине, Александра Вучића и Си Ђинпинга, као и честим посетама и састанцима на највишем нивоу.

Председник Србије ће крајем априла боравити у Кини где ће се састати са председником те земље Си Ђинпингом.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!