Прочитај ми чланак

ТРЕСЛА СЕ ХРВАТСКА: Јак земљотрес погодио Сплит, лупали ормари, падао намештај …

0

У суботу нешто из 3 сата потрес са епиценторм 21 километра северно од Сплита добро је продрмао ово подручје. Сеизмолошки завод наводи како је био јачине 4,2 степена по Рихтеровој скали.

 Напола сам спавао када ме треска пробудила, брзо сам скочио из кревета и склонио се под шток од врата – описао је тренутак када је осетио потрес становник Каштела.

google.com/maps

У суботу у 3:08 сати потрес јачине 4,2 степена по Рихтеровој скали на дубини од 2 километра, са епицентром 21 километар северно од Сплита и 14 километара западно од Сиња, добро је затресао цело то подручје, објавио је ЕМСЦ.

– Ноћас у 3 сата и 8 минута сеизмографи Сеизмолошке службе забележили су јак потрес с епицентром код Доњег Мућа 16 километара западно од Сиња. Потрес се осјетио у широј околини Сиња – објавила је Сеизмолошка служба.
 

 Становници Сплита, Сиња и околине говоре како их је потрес пробудио, а неки говоре да је подрхтавање тла пратио и јако неугодан звук. Колико је јако затресло показује и то да се потрес осетио и у Ријеци, 242 километра удаљеној од епицентра.

У Сињу кажу како су прво осетили потрес и чули снажну тутњаву, а онда око 20 минута касније опет се чуо јако неугодан звук, али није био попраћен подрхтавањем.

Потрес су осетили и они који живе у зградама на 10-ом и вишим спратовима, а у Сплиту су сведочили и како су осетили да им се тресу столице на којима су седели. Још се не зна да ли је било материјалне штете или повреда.

– Тресао се ормар и намештај. Рекла бих да је био око 4 по Рихтеру, свакако неугодан потрес – испричала је за Индеx.хр читатељка из Каштела.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!