Прочитај ми чланак

РЕАГОВАЛА ПОЛИЦИЈА: Пробали да уђу на скуп о Сребреници, НВО се закључали унутра!

0

На трибини Босански атлас ратних злочина у Центру за културну деконтаминацију дошло је до физичке конфронтације између чланова СРС и НВО активиста, након чега је дошла и полиција.

На трибини о ратним злочинима у Босни, говорио је Мирсад Токача контроварзни политичар познат по изјави да су Срби у Сарајеву страдали од сопствених граната, а активисти Српске радикалне странке су испред улаза у Центар за култруну деконтаминацију развили транспарент „У Сребреници није било геноцида“.

Убрзо затим припадник НВО покушао је да забрани једној особи из СРС да снима догађај, након чега је дошло до физичке конфронтације када је члан НВО ударио по руци сниматеља и затим му отео телефон.

По почетку трибине Радикали су покушали да уђу унутра, али су се организатори закључали у просторије центра и позвали полицију.

Полиција је легитимисала окупљене, али ни једна ни друга страна нису хтели да поднесу пријаву нити за ометање трибине, али ни за отимање телефона.

„Ми никога нисмо дирали, дошли смо да мирно искажемо своје мишљење, а НВО активисти које константно причају о толеранцији су се понашали крајне агресивно и имали су жељу да изазводу тучу. Поред тога су се закључали и позвали полицију, за мене је шокантно да у својој земљи не могу да присуствујем јавном скупу“, каже Предраг Маринковић председник омладине СРС.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!