Прочитај ми чланак

БОЈАНИЋ: Терор Албанаца на Косову и Метохији у Другом светском рату…

0

Са Косова и Метохије је током рата исељено много Срба, куће су им спаљиване, уништавани су културни и верски објекти, школе су затваране а књиге на српском језику забрањиване.

У злочиначкој акцији дивизије Скендербег страдало је око 10.000 Срба а протерано око 100.000 Срба. Све уз подршку Мусолинијеве фашистичке државе, а касније тај темпо расељавања Срба се наставља уз комунистичку Титову власт.

У току рата масовно су се насељавали Албанци (више од 100.000)… а Срби протеривани са својих огњишта.

Од стране шиптара порушене су до темеља све цркве у свим селима Метохије, која су већ у априлу 1941. спаљена, а становништво поубијано и протерано. Многе друге цркве су нарушене, демолиране, оскврњене, опљачкане.

Не смемо никако да заборавимо и стравичан покољ када су шиптари (балисти) масовно вршили геноцид и етничко чишћење над Србима на простору Космета, Црне Горе и Македоније. Тако је и настала ова слика, код Андријевице (Црна Гора). 28. јула 1944. године када су балисти заклали и бацили у ватру око 400 старица, жена и деце, у коме им је помогла немачка 7. СС-дивизијом „Принц Еуген“ и албанска 21. СС-дивизијом „Скендербег“, тај злочин се догодио у селу Ржаница. А о овом злочину се врло мало зна, нје ми јасно што смо скривали злочин над сопственим народом. Данас, уместо да имамо споменик који ће да нас сећа и опомиње на ово зверство… ми имамо заборав!

Није коректно а не споменути и чињеницу да је за време рата било и поштених Шиптара, који су имали храбрости да заштите Србе, али таквих није било много. Чињеница је да ми данас имамо око 30 посто пошиптарених и албанизираних Срба, који су прихватили албанске обичаје и веру на Космету, Македонији и на северу Албаније, највише око бивше Српске престонице Скадра, где и данас има албанаца који су свесни својих корена.

ПОСЛЕ РАТА ВЛАСТ КАО ДА И НИЈЕ БИЛА СРПСКА… и није. Поново смо били омађијани Југословенском творевином, и поново се одрекли да будемо СРБИ!

Завршићу текст речима премијера Албаније Реџепа Митровице који је на свечаном дочеку Немаца у Другом светском рату на Косову, рекао следеће:

– Срби су на Балкан дошли силом и силом морају отићи, а на нама Шиптарима је да обавимо тај задатак.

Ко је крив за те речи које је изговорио… и непознавање историје, а за то смо и сами криви… али, то је већ друго питање.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!