Прочитај ми чланак

НАРОД ПОЧЕО ДА ИХ БИЈЕ: Јавни извршитељ нападнут током исељења

0

Александра Вуловића, јавног извршитеља, напала су непозната лица приликом спровођења правноснажне и извршне одлуке суда, саопштила је Комора јавних извршитеља.

Физички напад на јавног извршитеља Александра Вуловића догодио се јуче приликом принудног исељења у Београду.

Илустрација

 Напад на извршитеља је напад на службено лице

Министарство правде најстрожије осуђује насилничко и непримерено понашање према јавном извшитељу Александру Вуловићу из Београда, које се догодило током јучерашњег дана.

Јавни извршитељи су носиоци јавних овлашћења, те сваки напад на њих закон препознаје као напад на службено лице, наводе из Министарства правде.

Комора јавних извршитеља најоштрије осуђује напад на јавног извршитеља Александра Вуловића и апелује на надлежне органе да предузму потребне мере и одговорно лице за напад приведу правди. 

„Овај догађај је још један у низу све учесталијих напада и покушаја да се насилним путем спречавају судски поступци и јавни извршитељи онемогућавају у предузимању радњи у оквиру јавних овлашћења које им је поверила Република Србија, и које су законски дужни да предузимају“, саопштила је Комора јавних извршитеља.

Поручују да су као професионално удружење јавних извршитеља, више пута указивали, како надлежним органима, тако и јавности, на околности у којима извршитељи обављају своју делатност.

Додају да су извршитељи изложени разним видовима притисака и напада, који су, како наводе, усмерени на спречавање и ометање спровођења извршења.

„Очекујемо да ће надлежни државни органи предузети потребне мере ради привођења правди починилаца овог напада, као и ради обезбеђења свих услова за несметано и безбедно обављање послова из надлежности јавних извршитеља“, наводе у саопштењу.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!