Прочитај ми чланак

СТАМАТОВИЋ: Грађанин Гавриловић у мантији патријарха агитовао за Вучићеву партију!

0

Изјава Милана Стаматовића, председника Иницијативног одбора Здравe Србијe (ЗС), поводом патријархове тврдње да грађански протести против садашњег режима "дају снагу нашим непријатељима".

Има право грађанин Мирослав Гавриловић (световно име садашњег патријарха Иринеја) да, кад скине мантију, ако хоће, учествује у страначкој кампањи „Будућност Србије“, може, ако му је до тога, и да се учлани у Вучићеву партију, али нема мандат тренутни носилац титуле светог трона пећких архиепископа и патријараха да бахатог председника СНС назива лавом, а четири петине грађана Србије који се противе Вучићевој предаји Косова и Метохије, најприземније вређа, као што је то учинио јуче у Нишу – изјавио је председник Здраве Србије (ЗС) Милан Стаматовић, поводом патријархове тврдње да грађански протести против садашњег режима „дају снагу нашим непријатељима“.

– Тужно је, нечасно и нехришћански да се, у данима Великог часног поста, на дан почетка НАТО агресије на нашу земљу и дан уочи 78. годишњице срамног потписивања приступнице Београда Тројног пакту, односно поклоњења Немачком Рајху, оној истој држави чијој се премијерки данас, свако мало, Александар Вучић заклиње да ће предати Косово и Метохију (КиМ), патријарх српски бави огољеном партијском пропагандом у корист истог тог Вучића – приметио је Стаматовић, изражавајући, као грађанин Србије и верник Српске православне цркве, неверицу у оно што патријарх Иринеј дозвољава себи да чини, наводно, у име наше свете Цркве.

Да подсетимо, патријарх Иринеј је јуче у Нишу, у присуству председника Републике Србије и највиших представника владајуће коалиције, између осталог, рекао: 

„Оно што видимо данас на улицама није добро, то даје снагу нашим непријатељима. Зна се како се долази до положаја и до власти, на овај начин не могу доћи, нити наудити, али могу наудити своме народу и својој држави. А, верујем да то не желе. Можда су друге жеље јаче од њих, али морају да размисле шта чине и да се са мало више љубави обрну своме народу, својој отаџбини и својој будућности“, рекао је патријарх.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!