Прочитај ми чланак

ТАЧИ: ОВК на земљи и НАТО у ваздуху присилили су на капитулацију Милошевићев режим

0

Канцеларија Европске уније на Косову је данас на двадесету годишњицу почетка ваздушних напада на циљеве у бившој СР Југославији оценила да је 24. март 1999. године био критичан датум за Косово и западни Балкан када је отворен тежак период за цео регион и ЕУ.

„Сада Западни Балкан дели тежњу да се придружи Европској унији, са својом мисијом мира и помирења. Поштујемо и подржавамо данашњу жељу да регион игра конструктивну улогу у стабилности, сигурности и просперитету нашег континента“, додаје се у саопштењу.

Председник Косова Хашим Тачи је написао да су „ОВК на земљи и НАТО у ваздуху у заједничкој мировној борби присилили на капитулацију Милошевиц́ев режим“.

Интервенција НАТО-а је према његовим речима, обуставила је етничко чишћење.

Премијер Косова Рамуш Харадинај је приликом одавања поште војницима КФОР-а који су погинули на Косову је рекао да је пре 20 година „окончана трагедија народа на Косову“ и „добијени слобода и мир“.

Председник Скупштине Косова Кадри Весељи изјавио је да су напади НАТО-а окончали геноцидни терор на Косову.

„Поносни смо што је Алијансу са НАТО-ом, коју је започео ОВК, данас наставља косовска војска“, написао је Весељи.

Весељи истиче да ће народ Косова увек бити захвалан лидерима демократског света на челу са Сједињеним Америчким Државама.

„Били су са нама у најгорем тренутку наше историје. Поносни смо што савез са НАТО-ом, који је започео ОВК, данас наставља косовска војска. Увек у служби слободе и мира“, истакао је Весељи.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!