Прочитај ми чланак

„СПАВАЧИ“ СЛУЖБЕ: Чеда напао протесте, Маљевићка га одмах подржала

0

"Вечерашњи протест у Београду је злоупотребљен за националистичко лудило", оценио је јуче Чедомир Јованович, лидер Либерално демократске партије (ЛДП) на Твитеру, а са чиме се објавом на овој друштвеној мрежи сагласила и глумица Бојана Маљевић.

„Вечерашњи протест у Београду превазилази националистичко лудило које смо гледали на мостовима 1999. године. То што су урадили вечерас није напад на Вучића. То је напад на будућност нормалне Србије, то је претња и порука да ће наша деца бити осуђена на живот који смо живели ми, због тога што се повлачимо пред оним што је очигледно“, наводи се у саопштењу ЛДП и додаје:

„Вечерас је требало Србији рећи истину о Караџићу, Милошевићу и њима сличнима. Како смо окрвавили руке због њихове неодговорне политике. Како је један осуђен за ратне злочине, а да други само није доживео да се правда задовољи и буде осуђен. Вечерас је требало рећи истину – на Кошарама, у Паштрику, у миговима гинули су људи који су били жртве неодговорне политике, да смо тако платили цену због српског национализма, а који је и данас спреман да прождире и нас и нашу децу“, написано је у саопштењу Јовановићеве партије.

Са мишљењем лидера ЛДП-а сагласна је и глумица Бојана Маљевић, како каже, по први пут у животу.

– Нажалост, морам да се сложим са Чедом. А ја се ни у чему готово никада нисам слагала са њим. Са једним делом ЛДП политике јесам (то је овај део о ком пише у конкретном писму) али са њим не. И он то зна – написала је Маљевићева на твитеру.

Јовановић је своје незадовољство поводом синоћњег протеста у саопштењу завршио изјавом да „једна глумица у Србији има више храбрости да каже истину од свих људи заједно“.

– Нема будућности у шетњама са националистима, нити путем и стопама Радована Караџића, кога они правдају и величају. Знамо где то води – закључио је Јовановић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!