Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ ЗАПАЛИО заставе ЕУ и НАТО

0

На почетку шетње, коју су представници СРС организовали поводом 20 година НАТО бомбардовања, лидер радикала Војислав Шешељ запалио је заставе Европске Уније и НАТО алијансе, рекавши да тим чином жели да дочара шта мисли о ЕУ и НАТО.

Шешељ је поручио да српски народ никада неће заборавити „дивљачко-злочиначко бомбардовање Србије“.

„Никада то не можемо заборавити и никада то нећемо опростити. Никада српском народу неће пасти на памет да се учлањује у ту организацију и да нас те звери уцењују да нападамо друге народе“, рекао је Шешељ.

Он је казао да Србија нема шта да тражи у ЕУ, у којој су „сконцентрисани сви најгори српски непријатељи“ који су вековима покушавали да упропасте земљу и да за државу постоји само један пут – ка истоку, ка Русији и учлањењу у Организацији договора о колективној безбедности (ОДБК).

Шешељ је поручио да је Хашки трибунал изрекао „драконску казну“ за Радована Караџића „без доказане кривице“, а „за измишљена кривична дела“, јер „геноцид није ни постојао“.

Током шетње активисти и симпатизери странке носили су велики транспарент „ЕУ + НАТО – непријатељи Србије“, као и заставе Србије, Српске радикалне странке и оне на којима пише „Велика Србија“ и са сликом Војислава Шешеља.

Окупљени су носили беџеве „У Сребреници није био геноцид“, у једном тренутку запалили су и бакље, а целом трасом шетње окупљени су узвикивали „Србија, Русија, не треба нам унија“.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!