Прочитај ми чланак

НА ПРОТЕСТУ ПАЛИЛИ СВЕЋЕ за НАТО ЖРТВЕ, Чеда: Срамота, националисти!

0

Лидер Либерално-демократске партије (ЛДП) Чедомир Јовановић оценио је вечерас да су на протесту „Један од пет милиона“ у Београду злоупотребљене жртве бомардовања Србије 1999. године, те да је требало рећи да је оно било последица неодговорне политике „препуне злочина и грешака“.

„Све што је до сада урађено на протестима, злоупотребљено је. Злоупотребљено је незадовољство људи и урађено је нешто што је против сваког нормалног човека у Србији“, рекао је Јовановић, а наводи се у саопштењу ЛДП-а.

Фото: ЛДП

Јовановић је у саопштењу навео да је на протесту било потребно рећи истину о некадашњем председнику СР Југославије Слободану Милошевићу и председнику Републике Српксе Радовану Каражићу.

„Уколико данас представници дела опозиције нису имали снаге да на протестима окупљенима кажу истину о томе шта се догађало деведесетих, нека заувек заћуте“, поручио је Јовановић.

Према његовим речима у програму од 30 тачака Савеза за Србију недостаје најважнија тачка а то је „Србија у Европској унији, па, самим тим, и Србија у миру са косовским Албанцима, чиме би био обезбеђен трајни мир у региону“.

„Вечерас је, уместо националистичког лудила, требало позвати и Тачија и Харадинаја и Вучића да разговарају. Зато што је то у интересу свих нас“, казао је Јовановић.

Он је поручио да „нема будућности у шетњама са националистима, нити путем и стопама Радована Караџића, кога они правдају и величају“.

На протесту „Један од пет милиона“ у Београду вечерас је одржан минут ћутања у сећање на жртве НАТО бомабрдовања Србије 1999. године, а окупљени су упалили свеће и оставили цвеће испред зграде Радио-телевизије Србије како би одали пошту погинулим новинарима.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!