Прочитај ми чланак

Јелена НАТО Милић стала у одбрану „русофила“ Вулина, напала и народне протесте!

0

Директорка ЦЕАС Јелена Милић изјавила је да је говор генерала у пензији Срета Малиновић на протесту у Београду "1 од 5 милиона" морално проблематичан и запитала зашто се "таргетира" концепт министра одбране у овако тешком безбедносном тренутку када је држава пред великим изазовима и провокацијама.

„Дакле, кад имамо једну безбедносно-политички врло компликовану ситуацију у којој треба да донесете тешке изборе и да гледате да притом останете на путу европских интерграција“, истакла је Милићева за Танјуг и као разлог навела опструкцију преговора о Косову, и то на најгори могући начин.

Она каже и да постоји „здраво логичка вертикала коју Малиновић заобилази“ на јефтин политички патетичан начин и на основу своје ратне каријере.

„Малиновић нема проблем што војни синдикати сматрају да су Лазеревић и Ратко Младиц ратни хероји. То је та морална корупција, Малиновиц као ПСГ, па ДС морао би да има јасан став, а нема га, то је проблем“, указала је Милићева, оцењујући да Малиновић представља само „умивенију“ верзију онога што је прошле суботе говорио Новица Антић, који се, како каже, нелегитимно представља као предводник Војног синдиката Србије.

За њу је Малиновићев говор патетичан, јер никада није указао на оно што су суштински проблеми у систему безбедности, пре свега у систему одбране, а то је улога ратних злочинаца, него је све свео на питање корупције.

Она је оценила да су постојали и да постоје много већи проблеми, и да њему не смета што генерал Лазаревић предаје на Војној академији. „Њему је само сујета повређена што и он није позван“, примећује Јелена Милић.

Она је оценила да министар одбране не мора да буде професионалац у смислу да генерал води војску.

„Управо јесте концепт да политичар буде на челу министартва одбране у сивм нормалним демократским земљама“, рекла је директорка ЦЕАС-а.

За Малиновића је рекла да је обични клијентелиста који је сада из неких личних сујета јако љут и онда злоупотребљава и девалвира читав концепт демократског устројства политичких одлука.

„Малиновић се лажно продавао и као демокарта и као прогресивац зато што је мислио да ће та опција да победи. А сада падну маске, од Османлија наовамо. Већ кад чујете ту реторику, јасно вам је да то никад није била никаква грађанска опција“, казала је Милићева.

Она наводи да Малиновић, исто као Новица Антић, узима у своје руке слово закона и одређује кад је легитимно а кад није легитимно кршити закон.

„Оно што он подржава и што се није оградио од Новице Антића и што вечерас они раде, начин на који он дефинише шта је издаја и шта није издаја и онда перфидно позива војску и полицију да размисле, јесте само један лукавији корак“, сматра Милићева, додајући да је овде у питању лична злоупотреба приче о борби против корупције.

Милић каже и да у причи Малиновића нема конзистентности ни вредносне ни логичне.

„Он 1999. држи говор, знамо да ћемо сви да изгинемо, као што је рекао Новица Антић, мене је врховна команда отписала, а онда сад прича да је Кумановски споразум био издаја“, наводи Јелена Милић.

Она је рекла и да је Малиновићев говор потврдио оно на шта ЦЕАС већ више месеци упозорава, а то је да су ови протести лични и да немају смислен политички правац.

Према њеним речима, протести не нуде никаво решење и своде се на борбу за ресурсе у Београду.

„Ово је само борба за ресурсе везане за медије, не за медијске слободе, и борба за функције града Београда“, рекла је Милићева, додајући да Малиновић није ни крио да је хтео да буде градоначелник Беогрда.

Протести су нелегитимни начин отимацине београдског буџета, закључила је Јелена Милић.

Чедомир Јовановић: Синоћњи протест у Београду злоупотребљен за националистичко лудило, говор генерала Малиновића скандалозан

У Београду завршен протест „1 од 5 милиона“; Генерал Срето Малиновић: Шта би рекао Живојин Мишић да види ко нам је министар војни; Испред зграде РТС одржан „Дневник слободне Србије“