Прочитај ми чланак

ПОПОВИЋ: Ова власт је саздана на лажи, лаж једина застава под којом марширају

0

Власт СНС-а је саздана на лажи, њима је лаж једина застава под којом марширају и то пролази без последица, а они су прихватили да је то легитиман метод политичке борбе, оценио је директор Центра за практичну политику Драган Поповић.

„Једина последица ће бити да довољно људи схвати да не може тако да се води политика. Свакога дана ми смо затрпани лавином лажи, невероватном количином, председник у гостовањима на телевизији у сат и по времена изговори преко стотину лажи, невероватна количина је лажи од крупних до најситнијих: те први смо у региону, имамо већи раст од Немачке, потпуне глупости. Лаж је застава ове власти, они су прихватили да је то легитиман метод политичке борбе, и кад им кажете да лажу они се чуде, кажу – да, лажемо, али то је метод наше политичке борбе“, рекао је у он Новом дану.

Поповић оцењује да мора да се „склони ова и оваква власт да бисмо уопште почели да оздрављујемо друштво“.

Власт, међутим, наводи он, није убеђена у сигурност своје позиције, али је успела себе да убеди да је то једини начин да их задржи.

„И Вучић и сви испод њега, они верују да су сад ту и никад више и тако ће се тако грчевито држати за моћ, позиције, новац, да ће бити потребни неортодоксни начини да се склоне са те позиције. Понашају се као да никад неће бити опозиција, као да никад неће бити у тој ситуацији“, каже Поповић.

Коментаришући изјаве председника Србије Александра Вучића да неће да разговара са представницима опозиције, Поповић је рекао да је то „немогућа изјава“, незабележена у неком демократском друштву.

„Председник републике који каже да неће да разговара са опозицијом . то је немогућа изјава, ви сте укинули демократски дијалог у земљи тиме. Како мислите да не разговарате са људима који престављају опозицију? То нас води у опасне сценарије. Мора да се дође до иоле прихватљивих избора“, оценио је.

Поповић сматра да може доћи до дијалога власти и опозиције пре великог протеста заказаног за 13. април, али су мале шансе да ће се то десити.

„Они мртви хладни оптужују политичке странке да хоће да дођу на власт. Даке, овде је нешто лоше доћи на власт… Неко је проценио да је ово друштво довољно унистено да смо уништили базично знање шта је демократија“, рекао је.

Поводом најава о забранама окупљања, Поповић је рекао да је поразно шта све министар полиције, али и сви представници власти довољавају себи.

„Не само да се обрачунавају са опозицијом, већ и да без проблема газе основне норме, и уставне, и законске, и као да их је баш брига шта пише у законима, Уставу, дигли су руке од привида правне државе у Србији“, казао је.

                              ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!