Прочитај ми чланак

БОРКО СТЕФАНОВИЋ: Политичари нису преузели протесте, то је режимски спин

0

Лидер Левице Србије и један од лидера Савеза за Србију Борко Стефановић казао је данас да "политичари нису преузели протесте 'Један од пет милиона' и да је то режимски спин".

Стефановић је у интервјуу за лист „Блиц“ казао да су протести „градјански и политички“ и да политичари „нису преузели нити пучирали протесте“.

Фото: savez-za-srbiju.rs

„Нисмо били ту више или мање, него свих претходних викенда“, рекао је Стефановић за „Блиц“ и додао да је то „режимски спин“.

Он је казао да је таква тврдња „опасна и нетачна и да су такви ставови штетни јер морају сачувати јединство иако медју њима постоје разлике“ и додао да, ко на тим разликама инсистира, „не види прави проблем који је испред нас“.

„Режим је начет и уплашен, рејтинг је почео да пада, а опозиција је уједињена са народом. Доказали смо да Вучић није храбар да изадје пред народ, а јесте да хапси децу“, рекао је Стефановић и додао да „неко ко базира владавину на томе, врло брзо заврши на сметлишту историје“.

Говорећи о упаду у зграду Радио-телевизије Србије, Стефановић је казао да „када је видео да маса улази у РТС да је прво помислио да је очекивано због прорежимске уредјивачке политике Информативног програма РТС, али да морају све да учине да се сачувају било каквог насиља и рушења имовине“.

„Када вас неко преко три месеца игнорише, а више од седам година промовише искључиво владајућу странку, заиста сматрам да је јасно да су искључиво они одговорни без обзира на спин о тестерама, којим они покушавају да се оперу од одговорности“, казао је Стефановић и додао да „није Бујошевић овде жртва, већ истина“.

Он је казао да лидер Двери Бошко Обрадовић није постао „коловодја већ да је он један од пет милиона“ и додао да је то „подметачина режима“ јер је Обрадовић „лака мета“.

Стефановић је казао коментаришући пресуду бившем председнику Републике Српске Радовану караџићу да „нико не може у име Савеза да каже став о томе и да, што се њега лично, тиче сматра да свако ко је починио злочин и то се докаже, треба да одговара“.

                        ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!