Прочитај ми чланак

УЖАС У БАЗЕЛУ: Старица убила малишана са Косова насред улице

0

БЕРН - У Базелу је једна 75-годишња жена, насред улице, ножем насмрт избола седмогодишњег дечака Мегдима Л. пореклом са Косова, који се враћао кући из школе.

Мегдим, чији су се родитељи из Липљана доселили у Базел, враћао се кући у четвртак после наставе, када га је, на само 200 метара од школе напала старица. Она је ножем избола малишана и оставила га да лежи у локви крви на тротоару.

Једна наставница, која се налазила на пар метара од места злочина, пронашла је избоденог дечака и позвала хитну помоћ. У болници лекари су покушали да се боре за живот малишана, али неуспешно.

Полиција је одмах покренула потеру за нападачем. Неко време после злочина, старица, која је швајцарски држављанин, пријавила се тужилаштву и саопштила да је она напала дете.

Портпарол полиције Петер Гил каже да је саслушање у току и да пре него што се заврши не може ништа да каже. Само је рекао да је оружје које је користила „бодеж“. Он је додао да је истрага у току и да полиција тражи сведоке злочина.

Сведоци су, према писању швајцарске штампе, пренели да је дете повређено у пределу врата, и да је лежало у великој локви крви. Иначе, мајка малишана обавештена је о злочину тек након пар сати.

„Мајка је тек око 20 часова, а злочин се догодио око 12:45, обавештена да јој је син убијен. До тада је полазила од тога да јој је дете повређено у саобраћајној несрећи“, преносе медији изјаве неименованих чланова породице.

Иначе мајка, која већ седам година живи у Швацарској, а чији муж је одрастао у Базелу, обично сваког дана иде по дете у школу, али овог кобног дана није могла јер јој је млађе дете било болесно.

За сада је непозната позадина овог напада, а станари оближње зграде наводе да су чули неку расправу. Непознато је да ли су се старица и малишан познавали, а тужилаштво тражи сведоке злочина, како би се расветлила позадина.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!