Прочитај ми чланак

ТЕНИС: Сјајни Лајовић наставља пут у Мајамију, пао и Нишикори!

0

Душан Лајовић је у трећем колу Мастерса у Мајамију! После 115 минута игре српски тренисер је био бољи од петог носиоца, Кеија Нишикорија, 2:6, 6:2, 6:3.

Лајовић је у првом колу био бољи од Уругвајца Пабла Куеваса док је јапански тенисер био слободан, као пети носилац такмичења.

Њима је ово био трећи окршај. Нишикори је добио прва два сусрета, 2014. славио је у три сета на Аустралијан Опену, док је са 2:0 славио 2016. у дворани у Базелу, али сада на Флориди, славио је Србин.

Био је то још један одличан меч Лајовића. У Индијан Велсу је такмичење завршио у другој рунди, овог пута отишао је корак даље и што је најважније добио је огромно самопоуздање после победе над шестим тенисером света.

У почетном сету, као да је српски тенисер почео некако у грчу, био је прилично несигуран и без ритма.

Јапанац је после четири гема у којима није било брејка, успео да направи низ од 4:0 за освајање почетног сета после 33 минута игре.

Лајовићу је било јасно да нешто мора да мења. Појачао је ритам, одигравао је рискантније лопте које су завршавале ближе основној линији, а као резултат, Јапанац је почео више да греши.

Успео је Лајовић да узврати освајањем другог сета. Заиграо је далеко боље у пољу, профункционисали су основни ударци, нарочито бекхенд, тако да је успео да направи два брејка за тили час.

Повео је прво са 2:1, потом ис а 4:1, али је Јапанац успео одмах да врати брејк за 4:2.

Није то пореметило Лајовића, напротив, одиграо је одлично и наредна два гема,а направио и трећи брејк у сету за 5:2 и потом одсервирао за 1:1 у сетовима.

У сету одлуке,имао је Душан шансу у трећем гему да направи брејк, али му то тада није пошло за руком.

После 3:3, указала му се нова шанса и мора се рећи да му је Напанац много помогао у томе јер је на брејк лопти направио двоструку сервис грешку.

Потом, успео је Душан да добије нервозни осми гем за 5:3 пре него што је у наредном успео да искористи прву меч лопту.

Лајовић ће се у трећем колу састати са победником меча између 27. носиоца, Аустралијанца Ника Киријоса и 131. играча света, Казахстанца Алекнсандра Бублика.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!