Прочитај ми чланак

СТУДЕНТИ ИСПРЕД РТС-а: Мирни протести треба да се наставе

0

Испред зграде Радио телевизије Србије (РТС) јавности су се обратили студенти који су у недељу ухапшени због учешћа на протестима "Један од пет милиона" и поручили да мирни протести треба да се наставе.

Студент Правног факултета Стефан Новаковић и студент Факултета политичких наука Стефан Симић новинарима су поручили да је полиција према њима била коректна, али су додали да су медији блиски режиму председника Србије представили као великог ослободитеља младих, а да је, како кажу, њих ослободила искључиво истина.

„Цела медијска машинерија која ради у интересу резима је покушала да спинује како је Александар Вучић велики ослободитељ младих, а како смо ми остављени на цедилу од стране опозиције и баш због тога – зато што су нас искористили зарад политичких поена – позивамо младе да нам се придруже у суботу јер ми само желимо правду и нормалну државу“, изјавио је Стефан Новаковић.

Студенти су поручили да ни власт ни опозиција не раде довољно за младе, али су позвали студенте да им се у наредним протестима придруже. Такође су најавили учешће у „слободном Дневнику Србије“.

На питање новинарке Студија Б са којим правом су ушли у Јавни сервис, студенти су рекли да на улазу у РТС није било полиције нити обезбеђења, као и да током уласка и боравка у просторијама телевизије нису видели сукобе и инциденте.

Подсетимо, 18 особа је приведено током викенда због учешћа у протестима који су одржани у суботу и недељу, а према званичним информацијама МУП-а Србије осморо је ухапшено због почињених кривичних дела.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!