Прочитај ми чланак

СРПСКА ЛИСТА: Најважније је да грађани наставе са протестима

0

Српска листа у потпуности подржава грађанске протесте у циљу рушења режима, али ћемо тражити да након промјене власти на демократским референдумима буду преиспитане све одлуке због којих српски народ трпи објективну друштвену и политичку штету.

Главни циљ протеста мора бити рушење актуелне власти и потом организовање слободних и демократских избора. Тај циљ се не смије замагљивати било чиме.

И поред тога што је понуђени “Споразум о будућности“  врло проблематичан акт, с недостатком рационалног полазишта, наша подршка наставку протеста је неспорна уз сугестију да се отклоне они дјелови који сукобљавају разлоге због којих грађани различитих политичких увјерења учествују ма протестима.

Инсистирање организатора “97.000 – Одупри се“ на постојећем спољнополитичком курсу, врло је штетно и непромишљено. Из тог разлога позивамо ауторе “Споразума о будућности“ да преиспитају овај политички став, те да размисле о чињеници да је НАТО пакт питање које не поларизује политичке прилике само на релацији власт – опозиција, него и односе унутар опозиције.

Било какав споразум о будућности мора јасно да нагласи да у било којој форми прелазне власти не може бити мјеста за двојицу људи – Мила Ђукановића и Душка Марковића. Све друго представља испомоћ двојици лидера режима или једноме од њих да консолидују пољуљану власт и спаси онога другог.

 

Српска листа прижељкује демократију, а не нову диктатуру у Црној Гори. Ко је либерални демократа, не смије бјежати од провјере народне воље ако се тај процес организује на општем референдуму. Глас народа је глас Бога, поготово када се и формално буде одлучивало о чланству Црне Горе у НАТО пакту и Европској унији. Такве одлуке не може донијети било која политичка елита, него искључиво народ опредјељујући се “за“ или “против“.

Предсједник Српске листе

Добрило Дедеић

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!