Прочитај ми чланак

СРПСКА ЧЕТА НЕЗАУСТАВЉИВА: Крајиновић и Кецмановић почистили ривале

0

Српски тенисери Филип Крајиновић и Миомир Кецмановић победама су отворили Мастерс у Мајамију.

Крајиновић је у првом колу савладао Пјер-Ига Ербера са 2-0 у сетовима, док је Кецмановић истим резултатом био бољи од Летонца Ернеста Гулбиса.

EPA-EFE/LARRY W. SMITH

Њих двојица су комплетирали фантастично прво коло Срба у Мајамију. Поред Филипа и Миомира, у другу рунду турнира пласирали су се Типсаревић и Лајовић, док је већ ту, без борбе, Новак Ђоковић као први носилац.

Крајиновић је без икаквих проблема изашао на крај са Ербером – 6:4, 6:4.

Тренутно 103. тенисер света је направио брејк већ у трећем гему меча, а затим спасао брејк лопту и затим сигурним сервирањем дошао до првог дела игре.

Ербер није имао шанси све до Филиповог првог сервис гема у другом сету, када је Србин спасао три брејк шансе. Он није успео да узврати у наредном, али јесте у деветом гему сета. Одузео је сервис дупл специјалисти из Француске и одсервирао за меч.

Филип ће у другој рунди имати велики изазов, с обзиром да му је ривал 30. носилац, Швајцарац Стен Вавринка. Ово ће бити њихов први дуел у каријери.

Кецмановић победио Гулбиса после веома рутинског првог и веома турбулентног другог сета – 6:2, 7:5.

AP Photo/Mark J. Terrill

Миомиру је било потребно тек 34 минута да направи два брејка и тотално сломи Летонца, те први сет реши у своју корист и Гулбису препусти само два гема.

Тридесетогодишњак од којег се некада много очекивало консолидовао се у наставку и подигао ниво сервиса. Било је мирно све до 4:4, али је тада Кецмановић одлично ритернирао и дошао до брејка.

Ипак, иако је до тада у мечу само једном узео два поена у сервис гему српског тенисера, Гулбис је некако направио брејк и вратио се у меч.

Кецмановић је фантастично реаговао и дошао до три брејк лопте на 5:5. Гулбис је то некако успео да спаси и чак дође до предности, али је пар минута касније Миомир искористио укупно шесту брејк лопту у гему, а затим и славио победу од 7:5.

У другом колу и Кецмановић ће имати тежак задатак, пошто га очекује дуел са домаћим тенисером, 28. на планету, Френсисом Тијафоом. Њих двојица су играли једанпут, прошле године, а победу је забележио Миомир, 2-1.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!