Прочитај ми чланак

СРАМОТА Сукоб тројице представника Срба у Приштини, вређали се и гађали телефоном!

0

У Приштини је данас дошло до сукоба између тројице представника Срба на КиМ - председника Српске либералне странке (СЛС) Слободан Петровића и двојице припадника Српске листе (СЛ).

Како наводи „Коха.нет“, Петровић је требало да одржи конференцију за новинаре а сукоб се, како сазнаје КТВ, догодио у ресторану у близини зграде косовске владе.

Према сазнањима КТВ, Петровић се сукобио са члановима СЛ Миланом Костићем и Ненадом Милићевићем, који су изјавили у полицији да их је Петровић напао.

СЛ саопштила је да је до инцидента дошло данас око 10 сати у Приштини, и да је њиховг члана Милана Костића напао Петровић који је, како се наводи у саопштењу, „уз погрдне речи Костића погодио у главу мобилним телефоном и нанео му повреде“.

– На позив Костића, на лице места убрзо је стигла полиција која је Петровића привела, а од Костића су захтевали да им да изјаву о целом догађају – наводи СЛ, и додаје да је приликом привођења Слободана Петровића, високи функционер његове странке Бобан Станковић у присуству полиције на рачун Костића изрекао више озбиљних претњи.

Српска листа затражила је да полиција и тужилаштво предузму све неопходне радње како би се Слободан Петровић и Бобан Станковић процесуирали и казнили јер је, како указују, „овакво понашање апсолутно неприхватљиво“.

Огласио се и председник СЛС и посланик у косовској скупштини Слободан Петровић, који је потврдио да је дошло до инцидента у ресторану у близини зграде Скупштине, али тврди да је он жртва напада Милана Костића из Српске листе.

Петровић је додао да је напад уследио након емисије на телевизији у којој је изнео податке о бившем министру пољопривреде Ненаду Рикалу, чији је Костић био саветник, преноси РТК на српском језику.

Он му је, каже, добацио неколико ружних речи и опсовао га, на шта му је Петроивић, према изјави за РТК, пришао и питао о чему се ради, а Костић је, према његовим речима, узео стаклену флашу од воде и рекао да ће главу да му разбије.

Петровићу је, каже, испао телефон па се сагао да га подигне, а након још псовки позвао је полицију.

Костић: Вређао ме је и псовао

Костић је оптужио Петровића да га је физички и вербално напао у Приштини, а разлоге је, каже, политичке природе, јер, како тврди, Петровић „не подносе ни Српску листу ни било шта што долази из државе Србије“.

У саопштењу за медије он је Петровића оптужио да жели власт и да на сваки начин, па и увредама и нападом, хоће да „узме било који глас“.

Костић је објаснио да га је Петровић напао у једном локалу у Приштини, где је седео са пријатељем, да га је најпре назвао патриотом, а затим и ударио мобилним телефоном у главу.

„Вређао ме је и псовао. Устао сам и одгурнуо га, а затим ме је Петровић пљувао и свашта говорио…То су Албанци са улице могли да гледају“, описује Костић и додаје да је председник СЛС након тога позвао полицију, „драо се на њих да хапсе деликвента“ тврдећи да је он нападнут.

Костић је рекао да он Петровића никада није вређао нити лично са њим има било шта, уз коментар: „Да Србин нападне Србина то је страшно“.

Он каже и да су убрзо дошла још двојица из СЛС која су га такође вређала, а да су све то забележиле камере за видео надзор.

Уверен је да је напад имао политичке мотиве, што објашњава тиме да Петровић има мало присталица и једно што жели је да узме на сваки начин неки глас.

„А људи гласају за оно што воле и не можете Србе да натерате да гласају за оно што неће, нити против своје државе“, наводи Костић, те закључује да је насиље којем прибегава Петровић исто оно које се дешава на протестима „1 од 5 милиона“.

Осуда Тачија и Харадинаја

Косовски председник и премијер Хашим Тачи и Рамуш Харадинај осудили су напад на Петровића.

Тачи је рекао да је напад на њега, напада на слободу говора и изабраног представника народа, и затражио од надлежних институција да предузму све мнере како би се починиоци привели правди, преноси Телеграфи.

Харадинај је инцидент назвао „неприхватљивим“, истакавши да „сваки напад који нарушава слободно мишљење и политичка уверења треба бити кажњен“.

– Позивам истражна тела да разјасне околности и да нападачи добију заслужену казну“ – написао је Харадинај на Фејсбуку.

Путем ове друштвене мреже огласио се и председник косовске скупштине Кадри Весељи који је осудио напад и такође затражио реакцију надлежних.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!