Прочитај ми чланак

СИ-ЕН-ЕН: Пребацивање нуклеарних бомбардера у Европу – сигнал за Русију

0

Пребацивање шест стратешких бомбардера Б-52 Стратофортрес америчког ратног ваздухопловства у Европу, који су способни да носе нуклеарне крстареће ракете и бомбе, „сигнал“ је за Русију на петогодишњицу уједињења са Кримом, преноси америчка телевизија Си-Ен-Ен.

„Потез америчке стране се оцењује као јасан сигнал за Русију, која слави пет година војне анексије Крима“, саопштила је телевизија.

© AP Photo /

Си-Ен-Ен преноси да су бомбардери Б-52, распоређени у базама Андерсон у Гауму на Тихом океану и у Фејфорду, „одржали заједничке вежбе како би се упознали са позорницом операција у Индо-Пацифику и Европи“. Осим тога, бомбардери су „летели на север у зону која се налази источније од полуострва Камчатка“, преносе медији. 

„Летови у Индо-Пацифик и Европу показали су лојалност САД према њиховим савезницима и партнерима посредсттвом глобалног ангажовања оружаних снага“, преноси америчка телевизија, позивајући се на америчко ратно ваздухопловство.

Прошле недеље САД су за неколико дана пребациле у авио-базу Ферфорд укупно шест стратешких бомбардера Б-52Х Стратофортрес, који су способни да носе нуклеарне крстареће ракете и бомбе.Током протеклих неколико дана Б-52 се неколико дана приближавао руским границама. У среду је бомбардер условно напао базу Балтичке флоте. 

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!