Прочитај ми чланак

ОБРАДОВИЋ: Нисам преузео протест, ово је борба свих нас

0

Лидер Двери и један од оснивача Савеза за Србију Бошко Обрадовић изјавио је да је он само један од пет милиона оних који желе промену лошег система у Србији и да протест не може нико преузети.

„Протест је аутентичан бунт људи на оно што им се дешава у држави и те расправе о преузимању протеста, као и расправе о говорницима само могу да нанесу штету целој причи“, рекао је Обрадовић за данашње издање листа Данас, на питање да ли је преузео протест.

Обрадовић је рекао да је „тачно да промена нема без Чачана, као што их нема ни без Београдјана, Нишлија, Новосадјана, Крагујевчана и људи из целе Србије“, јер је „ово заједничка борба свих нас“.

Према његовим речима, председник државе Александар Вучић је после догадјаја протеклог викенда, прилично уздрман.

„Посебно га је заболело то што су устали средњошколци и студенти. О нама може да лаже шта хоће на својим медијима, али о овим младим људима не може, и то га боли“, рекао је Обрадовић.

Како је навео, зато ослобадјање ухапшених младих људи представља покушај Вучића да изадје из ове ситуације, „јер је увидео да је, као сваки умишљени диктатор, претерао“.

„Овај народ трпи свашта, али хапшење деце и омладине је кап која прелива чашу“, напоменуо је Обрадовић.

Коментаришући упозорење Вучића да неће дозволити упад у приватну телевизију Пинк и да се не смеју блокирати саобраћајнице, Обрадовић је навео да се не сме одустати од одласка пред Пинк.

„Ова његова одбрана Пинка је само још један показатељ да сам био у праву када сам рекао да је Пинк срце овог режима и да ће Вучић пре дати Косово него Пинк. И још један показатељ да не смемо одустати од одласка пред ову телевизију“, рекао је Обрадовић.

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!