Прочитај ми чланак

КОД ПАНЧЕВА: Албанци са пушкама и симболима Велике Албаније, мештани се окупљају

0

Мештани Долова код Панчева су се данас окупили испред локалне пекаре и изражавају незадовољство због провокативних фотографија које су власници и запослени у пекари објавили на друштвеним мрежама, а на којима позирају показујући симболе Велике Албаније, раширеним рукама које представљају црног орла и заставом Албаније, али и како наоружани позирају испред своје куће.

 

 

Foto: Фејсбук

Мештани Долова рекли су да је недопустиво да држава остане нема на те претње и допусти да се власници пекаре, по националности Албанци, 20 километара од Београда шетају наоружани.

<iframe src=“https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Faleksandar.popov.71%2Fposts%2F2287259788004776&width=500″ width=“500″ height=“818″ style=“border:none;overflow:hidden“ scrolling=“no“ frameborder=“0″ allowTransparency=“true“ allow=“encrypted-media“></iframe>

„Јуче Косово – данас Долово! Чему можемо да се надамо, да ли ће нас и овде убијати, вадити органе и малтретирати? Страхујемо за наше породице и искрено смо забринути за безбедност, јер они на овакав начин директно позивају на насиље“, рекли су окупљени на протесту у центру Долова.

На протесту је примећено и присуство полиције.

Власници пекаре Х.О. и Г.О. већ неколико година са породицама живе и раде у Долову.