Прочитај ми чланак

КАРАЏИЋ ЈЕ РАТНИ ЗЛОЧИНАЦ, МЛАДИЋ И НАСЕР ОРИЋ ТАКОЂЕ Сергеј покушава да помири…

0

Грађани су бурно реаговали на поздрављање пресуде Радовану Карџићу од стране Покрета слободних грађана

Покрет слободних грађана поздравио је јуче пресуду Међународног суда правде у Хагу којом је бивши председник Републике Српске (РС) Радован Караџић правоснажно осуђен на доживотни затвор због геноцида и злочина против човечности у БиХ.

„Верујемо да изостанак правде у појединим случајевима није оправдање да се пасионирано бране најгори појединци који су својим неодговорним деловањем довели до крвавих сукоба и великог броја невиних жртава“, стоји у саопштењу.

Многи грађани су на реакцију ПСГ поводом пресуде Радовану Караџићу реаговали бурно, а тим поводом на друштвеним мрежама огласио се и њен лидер Сергеј Трифуновић.

Наиме, он је написао да је Радован Караџић ратни злочинац баш као и Ратко Младић и Насер Орић. Али, наглаисо је Трифуновић, да је покрет чији је лидер изразио негодовање поводом неосуђивања Насера Орића.

Покрет слободних градјана (ПСГ) поздравио је данас пресуду Међународног суда правде у Хагу којом је бивши председник Републике Српске (РС) Радован Караџић правоснажно осуђен на доживотни затвор због…

Трифуновић се код овог твита није зауставио, те је наставио да коментарише пресуду која је јуче изречена Караџићу.

Он је навео да је „злочинац злочинац које год вере био“, те додао да Хашки трибунал има двоструке стандардне, али да је и као такав потребан, јер у супротоном нико не би одговарао.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!