Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРАДОВИЋ: Двери баштине антифашизам, а фашисти су Вучић и методе СНС

0

Додао је и да је глумица Бојана Маљевић први пут споменула фашизам у конктесту Двери у суботу, а да је данас поновила после његовог твита о пресуди у Хагу.

Председник Двери Бошко Обрадовић на конференцији за новинаре у Скупштини Србије рекао да у том савезу странке имају различите политике у вези са многим питањима, а да су постигли сагласност око 30 тачака и заједничком наступу против актуелног режима.

Додао је и да је глумица Бојана Маљевић први пут споменула фашизам у конктесту Двери у суботу, а да је данас поновила после његовог твита о пресуди у Хагу.

Обрадовић каже да не разуме зашто се глумица Бојана Маљевић у овом тренутку поистовећује са Вучићем и његовом главном оптужбом да су Двери – фашисти.

„Ми нисмо фашисти, ми смо све супротно. Фашизам се једино може наћи у деловању Српске напредне странке и Александра Вучића – погледајте култ недодирљивог вође, погледајте страначке фаланге и батинаше који се обрачунавају са неистомишљеницима… Ми смо антифашисти и баштинимо антифашистичке традиције спрског народа“, рекао је Обрадовић.

Истиче да је једино рекао да је „неправда што су на слободи Бил Клинтон, Герхард Шредер, Тони Блер, Хашим Тачи, Рамуш Харадинај, Насер Орић, Анте Готовина…, а да једино Караџић добија доживотни затвор“.

„Апсолутно не признајем Хашки суд и ниједну његову пресуду, али даље тим телом нећу да се бавим. Не улазим у историју и шта се дешавало у грађанском рату у БиХ, о томе ћемо да причамо кад се ослободимо Александра Вучића и његовог диктаторског режима“, поручио је Обрадовић.

Нагласио је да ништа не замера Бојани Маљевић и позвао све да престану са ружним речима.

„Она није то заслужила и има право на своје мишљење као и ми. То је та демократија за коју се залажемо и ја говорим што ја мислим и не слажем се са њом. То је Србија какву замишљам после пада Вучића са власти, да причамо на све теме и о Радовану Караџићу“, рекао је Обрадовић.

Следећи пут Бујошевић неће моћи да побегне

Лидер Двери је поново критковао директора РТС Драган Бујошевића наводећи да је „осрамотио“ новинарску професију, да је срамотно што после три месеца протеста није омогућио гостовање никог од учесника, нити дебату.

Обрадовић је потом рекао да ће поново доћи испред РТС и „обећао“ да тада „Бујошевић неће моћи да побегне“. Упитан шта то значи, он је казао да то значи да ће „ослободити РТС за другачије мишљење“.

Он је поновио да су захтеви оних који протестују и опозиције – оставке државног руководства, фер и поштени избори и шест до девет месеци слободних медија пре избора.

Казао је и да институције не раде свој посао, да парламент не прихвата предлоге опозиције за допуну дневног реда, да у Уставном суду и даље чекају бројне процене уставности те да кроз институције није могућа борба, већ једино на улици на протестима и кроз грађанску непослушност.

Обрадовић је казао да ће 13. априла у Београду бити организован протест када истиче рок за испуњавање захтева наведених у Споразуму са народом.

Вучић довео државу на ивицу братоубилачког рата

Лидер Двери каже да су протести у Србији уставобранитељски и навео низ примера на који начин председник Србије Алексадар Вучић руши устав – попут мешања у рад правосуђа или притиска на медије.

Обрадовић каже да је Вучић довео државу на ивицу грађанског и братоубилачког рата, јер је присталице Српске напредне странке, чији је лидер, позвао у Београд да се суоче са грађанима на протесту „Један од пет милиона“ испред Председништва.

„Ови људи (демонстранти) нису хтели ни цвеће испред Председништва да згазе, били су достојанствени, мирни и ненасилни, али имамо председника који позива своје присталице да се обрачунају. Он је извор дестабилизације“, рекао је Обрадовић.

Рекао је да представници опозције нигде не иду да би правили нереде и инциденте већ траже правду, те да сваки град има „свог Јутку, Лабана и Симоновића“.

Према његовим речима, Вучић је укинуо представничку демократију јер не жели да разговара са опозицијом, али није позвао ни организаторе протеста како би решио кризу у друштву.

Најавио је да ће се на протестима наставити акције према Радио-телевизији Србије, али и према телевизији Пинк коју је оценио као „епицентар криминалног и злочиначког режима“.

Вучић и Чанак договорили фарсу у парламенту

Бошко Обрадовић изјавио је да је расправа о предлогу резолуције и закона о финансирању Војводине у Скупштини Србије фарса да би се скренула пажња са тајних преговора председника Србије Александра Вучића о како је рекао, предаји Косова.

Обрадовић је рекао да цео свет расправља о Косову и Метохији, а да српски парламент три године о томе није расправљао.

„Ово је један веома провидан медијско-политички маневар да сакрију тему КиМ и да опозиције нема у пленумској сали већ да постоји лажна опозиција оличена у Војсилаву Шешељу, Ненаду Чанку и Чедомиру Јовановићу“, рекао је он.

Према његовим речима Вучић је са лидером Лиге социјалдемократа Војводине Ненадом Чанком договорио ту „фарсу“ како би „тровао људе својим сепаратизмом Војводине“ док расправа о протестима „Један од пет милиона“ у 100 градова и општина не може да дође на ред.

Казао је да је проблем Војводине „набујала покрајинска администрација“, која је према његовим речима непотребан посредник између републичке и покрајинске власти.

Обрадовић је казао да нема разлога да наседа на „коске Вучића“ и да се људи „глођу око Војводине док он трајно преговара са Тачијем о предаји КиМ“.