Прочитај ми чланак

ВУКАДИНОВИЋ: Протести народа оборили рејтинг СНС-а

0

"Детектовали смо после дужег времена озбиљнији пад СНС, који су на 43-44 одсто, што је пет до шест одсто мање у односу на претходно истраживање. Како се протест интензивирао то је озбиљан пад", рекао је уредник Нове српске политичке мисли и посланик Ђорђе Вукадиновић.

Како је рекао и Савез за Србију је у паду и налази се на 13,2 одсто, док је СПС на 8,7 одсто.

– Оно што је ново је васкрс Покрета слободних грађана (ПСГ), то је Сергеј Трифуновић и они су на 4,4 расли су из дана у дан. ПСГ има озбиљан скок, устајање из мртвих, били су статистичка грешка сада су око цензусаНешто се дешава у мњењу, врло бих био опрезан да објавим пад СНС. Вучић ће рећи да ништа не верује истраживању, а имам неке индиректне доказе да води рачуна – рекао је Вукадиновић.

Владимир Пејић из агенције Фактор плус каже да се истраживање његе агенције углавном поклапа са истраживањем НСПМ, сем података о рејтингу СНС.

– Слажемо се за ПСГ, Трифуновић је допринео да буду на високом нивоу, по нама прелазе цензус, то је доста велики скок и успех, видећемо колико ће трајати – каже Пејић.

Једна од области истраживање били су и протести „Један од пет милиона“.

– Велики број грађана зна за протесте, преко 85 одсто зна, када смо питали да ли подржавају, 37,6 одсто је рекло да подржава, не подржава 43. То није потпуно поклапање да су тих 43 одсто сви за СНС – наводи Вукадиновић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!