Прочитај ми чланак

СТУДЕНТИ ИСПРЕД РТС-а ПОРУЧИЛИ ДА ЖЕЛЕ СЛОБОДУ МЕДИЈА и најавили велики протест

0

Студентска шетња под слоганом „Мислим, дакле хапси ме“ кренула је од 16 часова у Београду.

Студенти у протестној колони узвикују „Вучићу, лопове“, „Нећемо сендвиче“ и „Студенти не ћуте“, између осталих.

„Хапсећи углавном најмлађе учеснике протеста, махом студенте, па чак и једног средњошколца, режим је још једном доказао да свесно и намерно спроводи репресију. Недвосмислено нам је поручено да се хитно, зарад ‘будућности Србије’, евакуишемо из наше земље“, саопштили су организатори протеста.

Студенти су потом кренули у протестну шетњу ка РТС-у, а поред зграде Правног факултета скандирали су “Пођите са нама” и “Студенти не ћуте”.

У улицама куда протестна колона пролази затворен је саобраћај. На челу колоне је добошар, а на неким од транспарената пише “Студент за извоз”, “Зауставимо одлив мозгова, хапсимо их”!

Саобраћај у Булевару краља Александра затворен је у смеру кретања колоне а на протесту није приметна униформисана полиција осим саобраћајних полицајаца који регулишу саобраћај.

Студенти су испред зграде РТС-а поручили да су ту да траже слободу медија како би се „чула њихова реч“, јер на то „имају право“.

„Омладина јесте Србија“, рекла је Ана Кнежевић студент Физчког факултета обраћајући се окупљенима испред улаза у РТС који су скандирали „Хоћемо медије“.

Она је казала да власт хапси студенте чак и средњшоколце показујући тиме „да свесно прибегава репресији“. Према њеним речима студенти „не тразе, већ захтевају промене“. Она је поручила власти да „призна да није способна да води државу и да зато треба да оде“.

Студенти су су пред зградом РТС-а скандирали „Није српски ћутати“ и „РТС-СНС“.

Скуп је завршен уз најаву студента да планирају за шести април, када се обележава дан студената, велики протест свих студената. Код зграде је било свега неколико обичних полицајаца у униформи, а саобраћајна полиција је обезбеђивала трасу којом су се кретали студенти.

                ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!