Прочитај ми чланак

ИТАЛИЈА: Возач сенегалског порекла запалио аутобус док је у њему био 51 ђак!

0

Након што су деца звала родитеље, а они полицију, уследила је потера за аутобусом и возачем. Министар унутрашњих послова Матео Салвини рекао је да возач има полицијски досије због вожње у пијаном стању и сексуалног напада?!

Возач школског аутобуса у северној Италији намерно је запалио возило пуно ученика, 23-оје еце је прошло са лакшим повредама, нико није страдао.Инцидент се догодио на аутопуту у предграђу Милана.

Портпарол хитних служби рекао је да су у болници саниране лакше повреде 23 особе. Лист Република известио је да је реч о модрицама и удисању дима.

Јавна телевизија РАИ пренела је да су ученици, у узрасту око 12 година, узбунили родитеље када је возач скренуо с руте и рекао да неће никога пустити да изађе из аутобуса. Родитељи су одмах позвали полицију.

Уследила је потера на крају које је полиција сустигла аутобус и помогла деци да изађу док је возач, Италијан сенегалског порекла, запретио самоубиством и запалио аутобус.

Једно од деце рекло је новинарима да је возач претио да ће их живе запалити.

Возач, који се изгледа одлучио на овакав потез у знак протеста због утапања миграната у Средоземном мору, ухапшен је и прети му оптужница за отмицу и покушај масовног убиства.

Министар унутрашњих послова Матео Салвини рекао је да возач има полицијски досије због вожње у пијаном стању и сексуалног напада.