Прочитај ми чланак

АНАСОНОВИЋ: Док се хапсе млади, пребијају протестанти, нема разговора с Вучићем

0

Нема разговора са Александром Вучићем, изјавила је Јелена Анасоновић, једна од организатора грађанских протеста "Један од пет милиона", реагујући на изјаву председник Србије да "увек жели да разговара са грађанима који протестују, али не са лидерима опозиције".

Она је рекла да није први пут да се Вучић служи флоскулама и да би било „изузетно погрешно прихватити такав предлог Александра Вучића у садашњој атмосфери и медијској неслободи у Србији“.

„Без добре припреме састанка и преноса уживо, он би се сигурно трудио да изуманипулише грађане“, рекла је Анасоновић и навела да се Вучић, чланови његове партије и Владе Србије, труде да делегитимишу, минимизирају и угасе протесте.

„Догодила су се хапшења младих који протестују, претучени су организатори протеста у Жагубици и Неготину, и док год се тако буду понашали, дијалог са овом влашћу био би само још једна од манипулација“, рекла је Анасоновић.

Она је подсетила да су, после прве сличне изјаве Александра Вучића, у децембру 2018. организатори протеста позвали председника Србије да дође на плато испред Филозофског факултета у Београду и грађанима каже шта има.

Анасоновић је најавила да ће протести бити настављени по досадашњем моделу, односно да ће се на њима обраћати јавне личности, представници синдиката и други грађани, као и да ће једна од централних акција и даље бити захтев да Радио-телевизије Србије објективно информише јавност.

Протести се одржавају се у Београду сваке суботе од 8. децембра 2018. године, а у међувремену су се проширили на више градова Србије.