Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ О УХАПШЕНИМ ПРОТЕСТАНТИМА: Надам се да ће их суд ослободити…

0

Подсетимо, на слободи су тренутно паликућа Симоновић, силеџија Јутка, сви тајкуни, инвеститори са кривичним пријавама, хулигани који затварају аутопут када су утакмице и туку се по улицама око стадиона...

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да има могућност да аболира само оног ко је осумњичен или је починилац кривичног дела, али је додао да се нада да ће они који су прекршајно осуђени бити ослобођени у другостепеном и апелационом поступку јер сматра да су „одговорни они који су их злоупотребили“.

Одговарајући на питање о аболицији ухапшених учесника протеста, о чему су писали медији, Вучић је рекао да нема такву врсту овлашћења.

„Поједина лица су кажњена за прекршаје која су починила, а против појединих се води преткривични поступак. У самом кривичном поступку, а не само после пресуде, имам право на доношење одлуке о помиловању. У прекршајном поступку немам“, рекао је Вучић.
прочитајте још:

Председник Србије је рекао да је те младе људе неко позвао у шетњу, а онда их је неко повео у РТС и натерао да ураде нешто противзаконито.

„И тај неко није изложио себе, већ друге младе људе, јер није ни пријавио протест. Крију се иза једне девојке кад пријављују протест. Крију се све време иза њих и онда их уводе у насиље. Себе сачувају и воде рачуна шта ће да ураде, а за друге баш их брига“, рекао је Вучић.

Он тврди да они који су, како каже, злоупотребили младе људе ухапшенима нису пружили правну помоћ већ да су „својом руком писали жалбе“.

„Погледаћу како стоје ствари са кривичним поступцима. Прекршајни апелациони суд треба да донесе одлуке, било би добро да ти људи виде како су злоупотребљени“, рекао је Вучић.

Одговарајући на питање новинара о најавама протеста испред ТВ Пинк, Вучић је рекао да је то приватна имовина.

„Хоћете да упадате људима у куће? Замислите да неко каже следећа је нака друга телевизија, линчовали бисте нас. Мислите да је то нормално да упадате и тучете људе на приватном поседу?“, упитао је Вучић.

Говорећи о могућој блокади саобраћајница, Вучић је рекао да „могу да покушају да блокирају“.

„Сви који блокирају саобраћајнице одговараће у складу са законом, више неће да злостављају нормалан свет“, рекао је Вучић.

Поновио је да се на власт долази на изборима, а не насиљем. Поручио је да ће се допустити сваки протести, чак и непријављени.

„Шетајте где год хоћете. Али не можете да упадате на приватни посед и јавне компаније, не можете да носите секире и тестере“, рекао је Вучић.