Прочитај ми чланак

ВЕЛИКИ ШАМАР СВИМА ИЗ ПРИШТИНЕ: Дачић разоткрио Пацолијеве лажи

0

Шеф српске дипломатије је навео да су неке државе за које Приштина тврди да су признале Косово гласале против пријема Косова у Интерпол

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић данас је демантовао да је новоизабрани шеф алжирске дипломатије Рамтане Ламамра захвалио на честитци министру спољних послова Косова Беџету Пацолију и позвао га да посети Алжир.

У саопштењу МСП Србије, уз Дачићеву изјаву приложен је и снимак конференције Ламамре и руског министра спољних послова Сергеја Лаврова у Москви, на којој је алжирски министар упитан о том случају.

– Важно је да се то разјасни. Та информација уопште не одговара истини. То је објављено с лажног налога. Ја се нисам обраћао народу Косова (…) Те поруке не одговарају званичној позицији Алжира – одговорио је Ламамра руском новинару.

Дачић је у изјави достављеној медијима навео да је то најбољи пример за лажи којима се Приштина служи.

– Ово је још један велики шамар свима из Приштине који се служе лажима, ово је још један круцијални доказ који говори о томе да је то једна политичка творевина која је заснована на лажи, која је заснована на злочину – наводи се у изјави.

Шеф српске дипломатије је навео да су неке државе за које Приштина тврди да су признале Косово гласале против пријема Косова у Интерпол.

– Тринаест земаља је повукло признање Косова, они више немају већину ни у једној међународној организацији и тај тренд ће се наставити и даље – навео је Дачић.

Уз Дачићеву изјаву и снимак конференције Лаврова и Ламамре, у саопштењу су приложени и линкови ка Пацолијевом твиту са честитком и наводном одговору Ламамре.

Дачић је то саопштио поводом писања данасње приштинске Кохе, да кампању Београда за лобирање против независности Косова предводи, Владимир Цизељ, за којег кажу да је човек „мрачне прошлости“, рођен у Словенији, са српским и израелским држављанством, који је био директно укључен у лобирање Београда за повлачење признања независности Косова у случају Суринама, Комора, Лесота и Бурундија, Дачић каже да то не жели да коментарише јер, како каже, не жели да ми будемо као они.

Сведоци смо, истиче Дачић, да се ових дана наставља једна кампања лажи и увреда, која долази из Приштине када је реч о Србији.

– Тако смо и данас могли још једном да прочитамо у неким њиховим медијима о томе да, поред тога што су они свих ових месеци демантовали да су земље повлачиле признање једнострано проглашене независности Косова, и дан данас они говоре о неким лажним протоколима и изјавама тих министара које смо ми наводно корумпирали. Чак, помињу и оружје које смо ми њима давали или продавали – навео је Дачић, који је и први потпредседник владе.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!