Прочитај ми чланак

УПРКОС ПРИТИСКУ ВУЧИЋА Виши суд „Фантоме“ пустио на слободу!

0

Поред њих, према речима Владимира Тодорића, пуштен је и Урош Савић (погледајте линк у тексту), познат због говора који је одржао пред кордоном полиције. Виши и Прекршајни суд вечерас одлучио да пет ухапшених пусти на слободу.

Популарни „фантоми“, који су након протеста на Калемегдану због сече дрвећа, наставили са електричном тестером (НЕ РАДИ БЕЗ КАБЛА) на протест „1од5милиона“ и ушли са њом у зграду РТС-а, пуштени су малопре на слободу!

Подсетимо, њих је тек сутрадан ухапсила полиција у једном кафићу, само зато што су носили тестеру, а по хитном поступку су прослеђени у затвор и то на основу кривичне пријаве.

Иако је Тужилаштво ЗАХТЕВАЛО да им суд данас одреди притвор, Виши суд у Београду је одбио предлог тужиоца и одлучио да Уроша Савића и двојицу „Фантома“  одмах пусте из затвора на слободу.

Они се терете за кривично дело насилничко понашање на спортској приредби или јавном скупу. За то дело запрећена је казна од једне до осам година затвора.

У току вечери, укупно пет особа ће бити пуштени из затвора у Падинској скели. Како је саопштено из Прекршајни апелационог суда, суд је усвојио жалбе свих пет осуђених, укинуо првостепене пресуде Прекршајног суда у Београду и наложио понављање поступка, сазнаје Танјуг.

Укинутим пресудама шест окривљених су у недељу били осуђени у хитном поступку на затворске казне од 30 дана, због кршења Закона о јавном реду и миру, односно “дрског и безобзирног понашања у групи”.

Један од шест окривљених међутим није још примио првостепену пресуду па се није ни жалио, а није ни био упућен у затвор.

Осталих пет окривљених ће у току вечери бити пуштени из затвора, да се у даљем току прекршајног поступка бране са слободе.

До ових прекршаја дошло је у оквиру протеста „Један од пет милиона“ када су у време емитовања другог Двеника РТС 16. марта демонстранти упали у зграду РТС, предвођени лидерима дела опозиције.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!