Прочитај ми чланак

ОТКРИВЕНО: Прљави план бахатог Јутке да остане на функцији

0

Оставка председника општине Брус Милутина Јеличића Јутке само је фарса јер он намерава да остане на том месту, сазнаје "Блиц".

На састанку Општинског одбора Српске напредне странке, Јеличић је обавестио чланове да, ипак, неће сам отићи места првог човека Бруса.

– Јеличић је у четвртак увече одржао састанак у централи СНС у Брусу, рекао је да његова оставка не важи и поручио председнику СО Мирославу Панићу да не заказује седницу скупштине на којој би оставка требало да буде констатована – каже извор „Блица“ који је био на састанку.

Јуткина идеја је била да након што га је СНС приморала да поднесе оставку и након што су у појединим медијима објављени снимци на којима се видело да је истовремено пре две године подржао председничку кампању и Александра Вучића и Вука Јеремића, он пређе у Српску радикалну странку. То је био начин да се задржи на власти.

– Разговарао је са Војиславом Шешељом, договорили су се да Јеличић са свим одборницима пређе у СРС и да на тај начин задржи функцију. Међутим, одборници не би међу радикале па му то представља проблем – каже наш саговорник близак насилнику Јутки.

Јеличићева идеја је да се обрати Дарку Глишићу, председнику Извршног одбора СНС, и да му тражи да странка одобри незаказивање локалне скупштине и да он тако остане председник до краја мандата, односно до редовних избора – објашњава наш саговорник.

Председник СО Брус Мирослав Панић јуче није одговарао на позиве „Блица“. Он је прошле седмице за наш лист рекао да ће ускоро заказати седницу СО.

– Не баш за дан или два, јер морам да се консултујем са скупштинским службама и са одборничком групом. Али, нећете чекати ни април или мај. Седница ће бити за недељу, највише две – наводи Панић.

Да Јутка планира да пролонгира оставку видело се одмах након што је њен текст објављен у јавности, али и у данима после тога је оставку није проследио скупштинским службама. То је учинио тек након притиска јавности. С друге стране, жртве страхују да ће и након промене председника општине, Јеличић наставити да вуче све конце пошто цео његов апарат остаје.

Он је у петак чак организовао протесте подршке самом себи, а хтео је да их представи као спонтане. Наиме, око педесетак жена дошло је испред зграде општине да подржи насилника. Међутим, како сазнајемо, већина је била приморана да се појави јер је реч о женама запосленим у јавним предузећима. Како сазнаје „Блиц“, одзив је био лош и сада неке од њих страхују са би могле са буду кажњене. Страхују и директори поменутих предузећа и установа пошто су запослене показале непослушност.

Иначе, Јеличић је јуче организовао скуп подрше председнику Вучићу после протеста у Београду. Окупљени су носили транспарент „Брус је уз Вучића“. Тиме покушава да поврати поверење централе СНС, али је после свега мало вероватно да ће у томе успети.

Суђење Јеличићу наставља се 10. априла, а биће занимљиво видети хоће ли Скупштина општине до тада констатовати његову оставку. На следећем рочишту требало би да буде саслушане све жене које су Јеличића пријавиле за сексуално насиље. Оне би требало да дају изјаве у својству сведока оштећене Марије Лукић.

Тужилац: Истрага о искључивању кабловске у току

Како сазнаје „Блиц“, тужилаштво у Брусу још ради на откривању оних који су одговорни за гашење струје у Дому културе одакле се емитује кабловски сигнал због чега Брусјани нису могли да гледају телевизијску емисију у којој је гостовала Марија Лукић.

– И даље се ради на свему, то је процес – рекао је кратко за „Блиц“ тужилац Милан Михајловић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!