Прочитај ми чланак

ОПОЗИЦИЈА НАЈАВЉУЈЕ грађанску непослушност и „упад“ у Пинк, Вучић каже – НЕ МОЖЕ!

0

После дешавања на протестима током викенда, расправа власти и опозиције додатно се заоштрила. Док поједини лидери Савеза за Србију најављују грађанску непослушност ако председник Србије не поднесе оставку и не омогући фер изборе, председник одговара да ће свако кршење закона бити санкционисано.

Фото: Н.С.

После дешавања на протестима током викенда, расправа власти и опозиције додатно се заоштрила. Док поједини лидери Савеза за Србију најављују грађанску непослушност ако председник Србије не поднесе оставку и не омогући фер изборе, председник одговара да ће свако кршење закона бити санкционисано.

Укључујући и евентуални упад у телевизију Пинк, који најављује лидер Двери Бошко Обрадовић.

„Ускоро идемо у посету Жељку Митовићу и Телевизији Пинк“, казао је Обрадовић.

После упада у РТС, лидер Двери најављује ко би требало да се спреми. Власник прозване телевизије спреман је да Бошку Обрадовићу одговори – на Твитеру.

„Још од времена Џоа Багеристе, ови и други чачански ђилкоши стално би да газе Београђане! Више не праве питање да ли је у питању багер, булдожер или камион. Марш бре сељачине из нашег града! СРБИЈА ФАШИСТИМА НИКАДА УЛТИМАТУМЕ НИЈЕ ПРИХВАТАЛА! П.С.Ми Београд почистисмо, Чачани а ви?“, написао је Жељко Митровић на Твитеру.

Бошко Обрадовић није ништа мање активан на друштвеним мрежама.

„Нека се припреми Пинк“, поновио је.

У ову размену порука укључио се и председник Србије. Подсећа, Пинк је приватна Телевизија.

„Ви хоћете значи да упадате људима у куће. Замислите да неко од нас каже – следећа је нека друга телевизија која нам се не допада. Линчовали бисте ме. А овде је постало нормално – следећи је Пинк. Је л’ Ви мислите да је то нормално“, упитао је Вучић.

Није нормално ни да блокирате саобраћајнице, упозоравајући одговара председник Србије на најаву грађанске непослушности из Савеза за Србију, уколико Вучић не поднесе оставку и омогући фер изборе.

„Можете имати разне форме грађанске непослушности везано за одвијање наставе на универзитету, школским установама, блокаде одређених саобраћајница“, казао је Вук Јеремић.

„Ја Вам кажем неће. Могу, ал да покушају. Сви који блокирају саобраћајнице, као и последњи пут када смо то урадили, одговараће пред законом“, нагласио је Вучић.

За аналитичара Цвијетина Миливојевића грађанска непослушност легитиман је вид политичке борбе, ако власт не жели да уважи ни један од захтева опозиције.

„Чак је и Милошевић који је био најјачи 1992. прихватио дијалог власти и опозиције, и штавише он је прихватио основни захтев тадашње опозиције. Опозиција је тражила, уместо већинског, пропорционални изборни систем и он им је изашао у сусрет. Јел га то заболело? Па није, он је победио и на следећим изборима. Ја се плашим да су неки помешали своју мисију председника Републике са неком мисијом месије“, рекао је Миливојевић.

Опозиција је власти дала рок до 13. априла, после којег ће кажу, протести бити радикалнији.