Прочитај ми чланак

СТУДЕНТ КОЈИ ЈЕ БИО УХАПШЕН: Нисам напао полицију, покушао сам само да се одбраним

0

Бачен је сузавац, полиција је кренула да потискује грађане, кренуло је кошкање... "У том тренутку мени је у очима сузавац, пада пластична флаша од 1,5 л испред мене и ја сам помислио да је то опет сузавац (патрона са сузавцем прим. прев.), па сам хтео само да одгурнем флашу од себе. На снимку се јасно види да се ја након тога повлачим и говорим грађанима око мене да је то сузавац, да би се и они повукли. Ипак, по оцени суда, ја сам прекршио јавни ред и мир, иако флаша никог није погодила", наводи овај младић.

Студент Факултета политичких наука Стефан Симић, који је ухапшен јуче након протеста одржаног испред Председништва Србије, због сумње да је напао припаднике Министарства унутрашњих послова, пуштен је на слободу уз новчану казну од 20.000 динара.

На снимку који је објављен у међувремену, види се Симић како шутира пластичну флашу ка кордону полиције, али која се до њих није докотрљала нити било кога погодила, у том моменту милиција се сукобљавала са окупљеним грађанима. Симић одбацује наводе да је напао припаднике МУП-а и тврди да је само покушао да се одбрани.

Поред Симића, приведено је још деветоро младих који су присуствовали јучерашњим протестима.

„Кренуло је кошкање са полицијом, пала је пластична флаша. Мени у очима сузавац, ја сам у том тренутку мислио да је то сузавац, хтео сам да га одгурнем од себе, где се јасно види на снимку који сам предочио и полицији и суду, где се ја повлачим након тога, да говорим да је то сузавац, да би се остали грађани повукли. По оцени суда сам ја ипак прекршио јавни ред и мир, став осам, члан један, чини ми се, где се наводи да сам шутнуо пластичну боцу воде од 1,5 литар ка полицијским службеницима, која никог није погодила, али сам због тога крив и осуђен сам новчано на 20.000 динара“, испричао је он за Н1.