Прочитај ми чланак

СТАНИЋ: Ова власт ће сама себе срушити неодговорним понашањем (ВИДЕО)

0

Ова власт сама ради против себе највише, у сваком погледу, и подршка власти ће падати у сваком слуцају, већ је то кренуло и неодрживо је, оценио је глумац Тихомир Станић у Новом дану. Мора се избећи да један народ брани власт од другог народа, упозорио је он.

Станић каже да га је након упада у РТС, и јучерашњег протеста испред Председништва Србије највише уплашила изјава потпредседник СНС и градоначелника Новог Сада Милоша Вучевица који је рекао да ће доћи грађани да бране председника и државу – што личи на грађански рат.

„Тога се плашим озбиљно, не постоји разлог да се сукоб између људи, народа, да се на њему инсистира, а чини ми се да се у том правцу иде“, казао је.

Говорећи о радикализаији протеста он је рекао да је за такве ситуације увек власт крива, јер нема прави одговор на нешто што се догађа.

„Власт је игнорисала протесте, а сигурно су били свесни како се та маса људи увећава“, каже.

Он је додао да се чини да ће опозиони политичари сада преузети лидерство у протестима и даљем политичком деловању.

„Сад ће грађани ипак да се опредељују према својим политичким опредељењима, и тај протест у којем је било безброј социолошких и других разлога ићи ће другим током природно. Мораће се профилисати политичке идеолошке разлике, и дај боже да једног дана све то уђе у нормалан дискурс“, рекао је.

Како је оценио, ови догађаји јесу уздрмали власт, десило се изненада и они нису знали како да се понесу у тој ситуацији, али и са друге стране има доста импровизације и сад ће у сваком случају, каже, нешто морати да се промени.

Супростављени политичари мораће да разговарају, сматра. „Једино се тако може избећи оно са почетка, да један народ брани власт од другог народа“.

Говорећи о упаду у РТС, рекао је, иако је то „његова кућа“, да РТС није место за дијалог што би морао да буде.

„У саопштењу Управног одбора РТС каже се да је РТС место за дијалог, али он то очигледно није, а морао би да буде место за дијалог. Најважније је да је то прошло без великих последица, није било жртава, могло је чудо да се деси, добро се завршило и то је инцидент који треба да служи као опомена јавном сервису да би требало да обезбеди дијалог и пропорционално време за различите људе“, оценио је.

Упад у РТС није поступак који подржава, али покушава да разуме зашто се то десило, каже и додаје да је полиција у тој ноћи реаговала мудро иначе је могло бити последица. „Власт би морала да поведе рачуна да се тако нешто никада више не деси“.

Ова власт ће сама себе срушити неоговорним и непримереним понашањем.

Вучићеве тврдње да неће разговарати са представницима опозиције и да се не боји протеста јер је „тврд орах“ делују неозбиљно, као „сукоб неких навијачких скупина“.

„Председник државе мора да разговара са свим лидерима опозиције, онај ко неће да разговара сноси одговорност за све проблеме који настану јер нема дијалога“, каже.

Он је изразио наду да неће бити нових немира. Власт ће морати да отвори медије за другачије мишљење, мораће да разговара са опозицијом кад тад, јер они кад тад неће бити власт и треба да размишљају како ће живети после.

„И они на власти морају да схвате да је власт у савременом друству категорија која је пролазна, није династичко право“, казао је.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!