Прочитај ми чланак

ПРОТЕСТИ: ЕУ брутално подржала Вучића; Русија: Протести унутрашња ствар Србије

0

Портпаролка ЕУ Маја Коцијанчич изјавила је да протести у Србији треба да буду мирни и у оквирима закона као што је то, истакла је, било пре овог викенда.

Она је, поводом ескалације насиља на протестима у Србији, позвала на мир и уздржаност.

Ilustracija: Thinkstock

„Иако право грађана на мирне демонстрације остаје основна вредност демократије и мора бити поштовано, протести би требало да остану мирни и у оквирима закона, као што је то био случај пре овог викенда”, изјавила је Коцијанчичева за Тањуг.

У својој првој изјави поводом дешавања на улицама Београда претходног викенда, Коцијанчичева је на питање Тањуга о блокади јавног сервиса од опозиционих лидера и групе демонстраната, поновила да парламент мора да буде место које ће обезбедити дискусије, ради проналажења заједничких решења и размотрити забринутости у јасности.

Портпаролка ЕУ је овом приликом нагласила важност структурног дијалога са цивилним друштвом.

Порука из Русије: Протести унутрашња ствар Србије

Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да су протести унутрашња ствар Србије.

„Уверени смо да ће руководство Србије учинити све да смири ситуацију“, рекао је Песков на конференцији за новинаре, преноси Тас.

Према његовим речима, Русија жели да види Србију као стабилну и у развоју и да очекује да руководство среди ситуацију у вези с протестима.

„Желимо да видимо Србију стабилну и као нацију са динамичним развојем“, рекао је Песков и додао да је Русија спремна да на све могуће начине допринесе томе у оквиру билатералних односа, јер две државе уживају дугогодишње партнерске односе.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!