Прочитај ми чланак

ОВИ МЛАДИ ЉУДИ СУ УХАПШЕНИ НА ПРОТЕСТУ, неки су добили 30 дана у Падињаку! (ФОТО)

0

"Јуче је ухапшено десет младих особа, а њих шесторо осуђено је на 30 дана затвора у Падинској скели због уласка у зграду РТС-а у суботу увече и очекује се да у току дана и остали добију исту казну", стоји у саопштењу организатора "1 од 5 милиона". У њиховом саопштењу стоји још:

„Председник Александар Вучић поново нам је доказао колико далеко сеже његова бахатост и егоцентричност, али и непоштовање сопственог народа, јер је преко свог министра, “доктора” Небојше Стефановића – Слине, издао наређење да се јуче десет младића ухапси у току протеста #1од5милиона.

Ухапшен Миодраг Симовић

Полиција је у недељу ухапсила организаторе протеста Миодрага Симовића и Крсту Томковића, редара на протестима Уроша Савића, студента ФПН-а Стефана Симића, чланове ПУФ-а, студента Филозофског факултета у Новом Саду Здравка Фијата, као и младиће Стефана Новаковића, Милоша Декића, Николу Драгосављевића, али и средњошколца Павла Цвејића.

Ухапшен: Никола Драгосављевић

Здравко Фијат је после задржавања у станици полиције пуштен, Стефан Симић добио је новчану казну и пуштен је на слободу, док су остали синоћ одведени код судије за прекршаје који је некима од њих одредио казну затвора од 30 дана, а остале позвао да дођу поново данас у Прекршајни суд.

Ухапшен: Стефан Новаковић

Сви су осуђени по члану 308 Закона о прекршајном поступку, а с обзиром на то да се полицији журило, процедура и закон нису испоштовани, задржани су преко 4 сата без решења о задржавању, што је супротно Закону о Прекршајном поступку.

Ухапшен: Милош Декић

Зар су деца којој је будућност тек почела претња за тебе, Александре Вучићу?

Ти ниси само лажов, већ и највећа кукавица у историји Србије.

Ухапшен: Урош Савић

До кад ћете хапсити децу и омладину Србије, уместо да хапсите криминалце?

Хапсите омладину коју је ваша жандармерија тукла, за шта имамо доказе и снимке.

Ухапшен: Павле Цвејић

Овим путем поручујемо да ми од наше борбе не одустајемо, и да колико год ви нас хапсили, нас ће сваки пут бити све више!

А ово је само подсетник због каквог режима смо на улицама више од три месеца Уколико не пустите све горе наведене до 15 часова ми вам обећавамо складну реакцију!“

                         ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!