Прочитај ми чланак

ОРГАНИЗАТОРИ ПРОТЕСТА: Уколико млади не буду пуштени из затвора, очекујте реакцију

0

Организатори протеста „Један од пет милиона“ саопштили су данас да је због упада у Радио телевизију Србије ухапшено 10 младих од којих су неки осуђени на 30 дана затвора и обећали „складну реакцију“, уколико не буду пуштени на слободу до 15 часова.

Они оцењују да је хапшење младих „само подсетник“ због чега демострирају три месеца и да од своје борбе не одустају.

Према њиховим речима, председник државе Александар Вучић поново је доказао колико далеко сеже његова „бахатост и егоцентричност“, али и непоштовање сопственог народа, јер је преко министра полиције наредио хапшење 10 младића.

Полиција је у недељу ухапсила организаторе протеста Миодрага Симовића и Крсту Томковића, редара на протестима Уроша Савића, студента Факултета политичких наука Стефана Симића, чланове ПУФ-а, студента Филозофског факултета у Новом Саду Здравка Фијата, као и младиће Стефана Новаковића, Милоша Декића, Николу Драгосављевића, али и средњошколца Павла Цвејића.

Здравко Фијат је после задржавања у станици полиције пуштен, док је Стефан Симић добио новчану казну и пуштен је на слободу.

Остали ухапшени су одведени код судије за прекршаје и некима од њих одређена је казна затвора од 30 дана, а остали су позвани да додју поново данас у Прекршајни суд.

Организатори су навели да се очекује и да њима буде изречена казна од 30 дана затвора.

„С обзиром на то да се полицији журило, процедура и закон нису испоштовани, задржани су преко четири сата без решења о задржавању, што је супротно Закону о Прекршајном поступку“, саопштили су организатори и упитали до када ће власт хапсити децу, уместо криминалце.

„Зар су деца којој је будућност тек почела претња за тебе, Александре Вучићу?“, упитали су и поручили „колико год нас ви хапсили, нас ће сваки пут биви све више“.

                        ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!