Прочитај ми чланак

НЕКАД И САД: За Стефановића РТС био „лажовизија“, Вучић полицајце звао МИШЕВИ!

0

"Данас смо испред РТС-а, медијске лажовизије, људе које ми плаћамо, нашим новцем, новцем свих грађана Србије! И који ће вечерас измишљати колико је вас и зашто смо овде. Дошли смо да кажемо да медијски мрак никада није био гушћи", рекао је 2011. Небојша Стефановић, већ годинама министар полиције у Србији.

Председник Србије Александар Вучић спреман је, како каже, да отвори тему РТС-а, али каже да би могао и да говори о свеобухватној сцени. Вучић тврди да на јавном сервису Српска напредна странка није запослила ни једног новинара, што му како каже, замерају и страначке колеге.

Јасно је да председник Србије Александар Вучић неће да разговара са лидерима Савеза за Србију, али већ трећи месец понавља да је спреман да разговара са грађанима о свему па и о РТС-у.

„Ајде да видимо ко су уредници на РТС-у, да видимо ко су и новинари на РТС-у, јел хоћете да отворимо, да ми кажете ког новинара је довела СНС? Знате колико њих? Ни једног. И у партији ми кажу да ми је то грешка, али ја не мислим да ми је грешка. Уреднике које је поставила СНС – нула, сви уредници су подржали протесте. Кад сам видео Борка Стефановића, питао сам се – чекај, бре, од кога овај ослобађа РТС – од своје жене и свих оних који су подржали протесте Брадића и кога још“, рекао је председник Србије.

РТС у суботу није извештавао са протеста грађана „1 од 5 милиона“ који се завршио у тој медијској кући и уз интервенцију полиције. Пре осам година тадашња опозиција говорила је исто испред РТС-а – да Србијом влада највећи медијски мрак.

„Данас смо испред РТС-а, медијске лажовизије, људе које ми плаћамо, нашим новцем, новцем свих грађана Србије… И који ће вечерас измишљати колико је вас и зашто смо овде. Дошли смо да кажемо да медијски мрак никада није био гушћи“, рекао је 2011. Небојша Стефановић, сада министар унутрашњих послова.

По Уставу Србије у надлежности председника Републике не спада запошљавање новинара и уредника ни једног медија.

„То што заузмете просторију нисте освојили народну вољу, хвала им на томе што воле да вичу што воле да се служе насиљем“, рекао је раније данас Александар Вучић.

Демонстрације су се одржавале и када је актуелна власт била опозиција, док је најмасовнији протест одржан након хапшења Радована Караџића.

„Шта је, бре, мишеви, хоћете још да бијете? Шта је било, бре“, обраћао се тако полицајцима Александар Вучић тог дана.

Актуелни министар полиције Небојша Стефановић поручио је данас да никоме неће бити дозвољено да упада у полицијске станице.

„Захвалан сам свим припадницима полиције који су претходна два дана, у тешким условима, изложени каменицама, псовкама, насиљу различите врсте, па чак и нападима ножем – на највишем професионалном нивоу обављали своје послове. Можда и горе од физичког насиља био је и покушај лидера СЗС Драгана Ђиласа и Бошка Обрадовића да понижавају припаднике полиције, који су обављали своју дужност, али су они таквим деловањем показали само шта грађани Србије мисле о њима. Грађани Србије имали су прилике да виде како полицајци мирно, али чврсто и одлучно, спроводе закон и штите имовину и људе у нашој земљи“, рекао је Стефановић.

Да ли ће разговор грађана и председника Србије о РТС-у бити остало је нејасно.

„Ја не позивам никога, а спреман сам увек да разговарам, увек“, рекао је Вучић.