Прочитај ми чланак

ЈОВАНОВИЋ (СЗС): Вучић последњи који би требало да говори о интегритету полиције

0

Потпредседник Народне странке и шеф одборничке групе „Савез за Србију“ у Скупштини Београда Никола Јовановић изјавио је да је Вучић последњи који би требало да говори о интегритету београдске полиције и бризи за њу.

„Вучић је, по сопственом признању, у јулу 2008. године насртао на полицајце заједно са Славишом Кокезом на митингу на којем је погинуо Ранко Панић, а сада изиграва великог поштоваоца и заштитника полиције“, рекао је Јовановић телевизији Наша.

„А, шта Вучић мисли о томе како би требало третирати полицајце који само раде свој посао говоре и медијска хајка и невероватне оптужнице против нишких жандарма који су радили свој посао када су спречили председниковог брата Андреја Вучића, који је пробијао кордон и физички насрнуо на њих“, навео је Јовановић.

Јовановић је истакао да је у том случају реч о личној освети Александра Вучића, који „очигледно не разуме“ шта значи савесна и одговорна полиција.

Потпредседник Народне странке је навео да опозиција и демонстранти током протеста одржаних у суботу и недељу нису ниједном напали београдску полицију, а било је случајева бруталног пребијања демонстраната, попут Уроша Савића (24), који је приведен упркос тешким повредама које му је нанела полиција.

„Председнику Општинског одбора Народне странке Раковица Николи Сукњаићу је пендреком раскрвављена глава, иако је мирно протестовао на улазу у РТС у Абердаревој улици. Таквих случајева је на десетине“, рекао је Јовановић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!