Прочитај ми чланак

БЛАГОЈЕВИЋ: Пребијен сам у канцеларији председника општине Житорађа… (ФОТО)

0

Један од организатора протеста један од пет милиона у Житорађи Милан Благојевић изјавио је данас да је претучен у канцеларији председника те општине Ивана Станојевића, члана Српске напредне странке.

Он је рекао агенцији Бета да је истучен толико да је „изобличен“.

Благојевић је рекао да је отишао код Станојевића да пита шта је са петицијом о измештању стадиона, са још једним организатором петиције, и зашто су људи који су је потписали „узнемиравани како би повукли потписе“.

Благојевић, који је новинар портала Прокупље на длану, рекао је да Станојевић није хтео да им покаже документ о преласку управљања стадионом са месне заједнице на општину.

Станојевићу је затим зазвонио телефон, препричава даље Благојевић, он се јавио и рекао – слободно уђите и у просторију је ушло више лица, функционера локалног одбора СНС.

„Мене су одмах ударили у главу, бацили доле, шутирали ме, како устанем тако ме песницама опет оборе“, рекао је Благојевић, наводећи да је ударац добио и човек који је ушао са њим код председника општине.

Благојевић је навео да је у просторију улетео њихов другар који их је чекао испред и извукао га, јер „ко зна, можда би ме убили“.

Како је још рекао, дао је изјаву у прокупачкој полицији и у овим тренуцима треба да то учини и у полицији у Житорађи.

Он је одбацио као тврдње „ван памети“, из саопштења СНС, да су организатори протеста један од пет милиона напали Станојевића.

СНС: Организатори протеста претукли председника општине

Српска напредна странка оптужила је организаторе протеста „1 од 5 милиона“ у Житорађи да су физички напали председника те општине Ивана Станојевића и запослене у тој институцији.

„Није им било довољно што су пребили и председника општине и запосленог, већ су и претили да ће запалити зграду општине и побити све оне који не деле њихове фашистичке вредности“, наводи се у саопштењу.

СНС је навела да су физички напади и претње недопустиви и позвали надлежне државне органе да хитно реагују и приведу правди нападаче.

„Као и да одлучно стану на пут све већем насиљу представника Савеза за Србију и њихових налогодаваца Драгана Ђиласа, Бошка Обрадовића и Вука Јеремића, који чине све да наруше безбедност у Србији како би се дочепали фотеља и наставили са пљачком грађана“, навели су из те странке.

                         ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!