Прочитај ми чланак

АДВОКАТ УХАПШЕНИХ: Младићи брутално претучени, насиље режирао министар полиције

0

Владимир Гајић, адвокат ухапшених младића због уласка у зграду РТС-а, изјавио је да је полиција користила бруталну силу према мирним демонстрантима, као и да је многима без основа одредила задржавање до 30 дана.

– Брутално је претучен Урош Савић из Аранђеловца, младић који је без икаквог насиља ушао и боравио у зграду РТС-а, али то није спречило припаднике полиције да му нанесу физичке повреде. Инсистирао сам да му хитна помоћ пружи здравствену негу у притвору – навео је Гајић.

Он је рекао да ће младић, заједно са популарним тандемом “фантома”, бити кривично гоњени под оптужбом за насилничко понашање на јавним скуповима и спортским догађајима.

– Невероватно је да је Савићу одређен притвор од 30 дана уз образложење да може да утиче на сведоке. А сведоци су полицајци који су младића претукли и привели. Па, да је могао да утиче на полицајце, ваљда би утицао то вече у згради РТС-а. Како он уопште може да утиче на полицајце, који су у записнику наведени као сведоци- пита се Гајић.

Адвокат Гајић истиче да је овде реч о политичком иживљавању.

– То политичко иживљавање је наручио Небојша Стефановић. Полиција је била насилна према мирним протестанцима, а ухапшени младићи, од којих су неки и средњошколци, нису пружали никакав отпор ни приликом хапшења – констатовао је Гајић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!