Прочитај ми чланак

СЛОБОДАРИ: Срби са Космета имају само нас!

0

Данас је петнаест година од великог погрома Срба на Косову и Метохији. Тога дана нашем народу су спаљивани домови, рушена су им гробља, спаљиване и скрнављене светиње. Све што се десило тога дана било је пред очима камера и међународне заједнице и нико за то није одговарао.

Народни слободарски покрет је симболички на данашњи дан започео акцију „Народни одговор“ у оквиру које ће од грађана тражити да се својим потписом обавежу на то да ће лично урадити све што могу да помогну опстанак Срба на Космету као и останак Косова и Метохије у Србији, уједно свако од потписника захтева то исто и од власти. Ми на овај начин желимо да покажемо да је Косова и Метохије дубоко лично питање сваког Србина и да као такво мора бити и третирано.

„Са зебњом гледамо како се у Србији подгрева атмосфера грађанских сукоба. Због тога и на овај дан позивамо све на унутрашњи договор око важних националних и државних тема. Док се ми свађамо Албанци могу поново добити светло за нови погром, а Срби са Космета имају само нас. И зато се и власт и демонстранти и ми из остатка опозиције морамо дозвати упамет.“, рекао је том приликом Мирослав Паровић, председник Народног слободарског покрета.

Слободари најављују наставак акције широм Србије као и интернет кампању у оквиру које ће бити могуће потписати „Народни одговор“.

Информативна служба Народног слободарског покрета

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!