Прочитај ми чланак

ОРГАНИЗАТОРИ ПРОТЕСТА: Јаке полицијске снаге из целе Србије долазе у Београд

0

Према незваничним информацијама са друштвених мрежа, а то су окупљенима саопштили и организатори протеста, јаке полицијске снаге из целе Србије су кренуле ка Београду.

Испред зграде МУП у 29. новембра тренутно је хиљаде протестаната, народ непрекидно пристиже са свих страна, окупљени стоје и мирно протестују.

Углавном су млади људи, мада има и велики број пензионера, као и младих брачних парова са бебама и малом децом. Нико не држи политичка обележја, само заставе Србије и транспаренте.

Окупљен народ захтева да се пусте данас приведени протестанти, према незваничним информацијама – приведено је осморо учесника протеста, који су добили од седам до 30 дана притвора.

– Припадници Жандармерије су извукли из камиона и Бошка Обрадовића, применили су силу над њим. Имамо и снимак као доказ! Дакле, они (полција) не презају ни од чега да заштите овај режим. А, људи овде желе само правду и слободу, мирно протестују – истиче Борко Стефановић из СзС.

Такође, и полицији непрекидно пристижу колеге да појачају „одбрану МУП и актуленог режима“, а сви су под пуном опремом за разбијање демонстрација, шлемовима, штитовима и осталим реквизитима.