Прочитај ми чланак

НАРОД КРЕНУО КА ПОЛИЦИЈСКОЈ СТАНИЦИ 29. НОВЕМБАР да ослободи ухапшене демонстранте

0

Присталице опозиционог Савеза за Србију блокирале су зграду Председништва Србије, током конференције за медије председника Србије Александра Вучића.

Бошко Обрадовић је управо најавио да ће окупљени кренути ка полицијској станици 29. новембар да би ослободили осамнаестогодишњег Павла, Крста и Младена који су јутрос ухапшени зато што су учествовали у уласку у РТС.

Колико ће још да траје протест нико не зна.

Протестна шетња је стигла испред полицијске станице 29. новембар где је започета блокада ове установе.

Демонстранти ка 29. новембру иду преко улица Kнеза Милоша и Таковске.

Како незванично сазнаје репортер Србин.инфо Александар Вучић је подземним каналима, који Председништво Србије спајају са околним зградама, изашао из Председништва.

Грађани окружују зграду председништва, не желе да дозволе Вучићу да изађе

Демонстрнати су данас око 13.00 почели да праве „живи ланац“ око зграде председништва Србије како би онемогућили председника Србије Александра Вучића да изађе из зграде.

Лидер Двери Бошко Обрадовић је рекао да праве „обруч око Вучића“. Испред председништва је велики број полицајаца.

Једна од организатора протеста „Један од пет милиона“ Јелена Анасоновић позвала је са камиона грађане да не дозволе Вучићу да изађе из зграде.

Она је саопштила и да је полиције привела једног младића, П. Ц. док је био у кући, и да се још не зна разлог привођења. „То нама чини ова власт, приводи средњошколце, момке и девојке туче, шутира своје грађане“, рекла је Анасоновић.

Лидер левице Србије Борко Стефановић позвао је грађане да стоје испред председништва као живи ланац слободе и не дају Вучићу да изађе.

Погледајте како је Бошко Обрадовић пре пар сати са демонстрантима пробио полицијски кордон (код бившег ресторана Лондон) ослободивши пут за камион са разгласом.

Полицијски синдикат Србије: Полиција да брани народ, демонстранти да их не нападају

Полицијски синдикат Србије позвао је колеге, полицајце, уколико добију наређење да се физички обрачунају са демонстрантима у Београду, то наређење одбију.

„Полиција мора да сачува свој образ и да не буде средство политике, већ да брани свој народ и увек буде на страни народа“, навео је тај синдикат.

ПСС је такође апеловао на демонстранте да ни они не нападају полицајце. „Да их не вређају, не псују, јер они су њихови суграђани, пријатељи, комшије. Давно је прошло време да се полиција и грађани мрзе и гледају са неповерењем. Укажите поштовање полицији, а полиција ће бити на страни народа. Полиција треба да се држи Устава и закона, а не воље политичара“.

Излазећи ван оквира својих надлезности, Стефановић је својим наређењем довео у животну опасност грађане и саме полицајце, наводи се. Стефановић је, додаје се, непромишљено покренуо спиралу насилних наређења, које могу имати теске последице по Србију.

Војни синдикат Србије: За инцидент на РТС-у одговорни и власт и опозиција, војска увек уз народ

Војни синдикат Србије саопштио је да је за инцидент на РТС-у одговорна и власт и опозиција, као и да нико од учесника мирног протеста није знао за намеру неких политичара да уђу на РТС.

Како се наводи у саопштењу, војска је увек уз народ и људи на власти морају да знају да не смеју да употребе силу против народа.

Поновљени захтеви за смену

Испред председништва Србије у Улици краља Милана у Београду окупљен је велик број грађана, заустављен је саобраћај и са камиона са разгласом обраћају се говорници.

Са камиона су поновљени захтеви за смену председника Србије Александра Вучића, премијерке Ане Брнабић, председнице парламента Маје Гојковић, директора РТС Драгана Бујошевића, као и за фер и слободне изборе, под условом да се шест до девет месеци пре тих избора ослободе медији.

Окупљени грађани срушили су заштитну ограду испред председништва Србије и пришли улазу. Драган Ђилас обраћа се демонстрантима. Грађани узвикују „одлази“, „ухапсите Вучића“, „лопови“.

Јеремић: Очекујемо да председник Србије разговара са грађанима

Један од лидера Народне странке Вук Јеремић изјавио је да се демонстранти неће разићи све док им се не обрати председник Србије Александар Вучић.

„Очекујемо да председник додје да разговара са грађанима“, рекао је Јеремић новинарима испред председништва Србије.

Један од лидера Савеза за Србију Драган Ђилас рекао је да до даљњег остају испред и да је председник Србије Александар Вучић на конференцији за новинаре поново изнео „исте поруке мржње и агресије“ и да „нема жељу да се народ уједини“.

Позвали су грађане да остану мирни и да не наседају на првовокације.

Стефановић: Применили силу над Обрадовићем

Лидер Левице Србије Борко Стефановић изјавио је за Н1 да су припадници жандармерије „применили силу према Бошку Обрадовићу“.

„Имамо и снимак. Није приведен и не дају да се приближе овде. Ишао је да одблокира камион са озвучењем“, рекао је Стефановић.

Он каже да ће грађани мирно протестовати и остаће док им се не обрати председник Вучић.

Обрадовић: Нема назад, хоћемо оставке и фер изборе

Председник Покрета Двери и један од лидера Савезе за Србију Бошко Обрадовић изјавио је данас да захтевају оставке председника Србије Александра Вучића, премијерке Ане Брнабић, директора РТС Драган Бујошевића и фер и слободне изборе и да од тих захтева неће одустати.

„Нема назад“, рекао је Обрадовић новинарима пред почетак протеста испред Председништва Србије.

Он је казао да ће се после обраћања Вучића јавности, окупљеним испред председништва обратити председник Демократске странке Зоран Лутовац.

Испред Председништва је поставље камион са разгласом. Окупљени су окружили Председништво, дувају у пиштаљке и узвикују „Вучићу, лопове“ и „АВ, АВ“.

Белим тракама са натписом „Почело је“, затворили су Улици краља Милана.

Сукоб грађана и полиције у Кнеза Милоша: На демонстранте бачен бибер спреј

У Улици кнеза Милоша у Београду дошло је до сукоба грађана и полиције, јавља репортер агенције Бета.

У тој улици грађани су се окупили јер је полиција блокирала камион са разгласом и не дозвољава да буде постављен испред зграде председништва.

Окупљени полицију гђају конзервама.

На улици је полиција са опремом за разбијање демонстрација. На окупљене грађане је бачен бибер спреј.

Подсетимо, из Савеза за Србију (СЗС) позвали су на протест данас у подне јер су се РТС и власт оглушили о захтеве протеста „Један од пет милиона“ и пошто је министар полиције Небојша Стефановић послао полицију на „голорук народ“ и пошто су „бесомучно лагали“ на Пинку и РТС-у о дешавањима на синоћњем протесту.

„Окупљамо се на конференцији за медије Александра Вучића и чекамо да поднесе оставку највећи лажов у историји Србије“, наведено јутрос у саопштењу СЗС.

Обрадовић је синоћ испред зграде РТС поручио да организатори протеста „Један од пет милона“ морају данас гостовати у „Дневнику 2“, или ће поново на том месту бити грађани.

Организатори протеста „Један од пет милиона“ саопштили су да долазе испред Председништва да председнику Србије јасно кажу да у „његове лажи више нико не верује и да му неће дозволити да настави да лаже народ“.

„Идемо да онемогућимо диктатора да лаже народ из своје фотеље, а касније ћемо се преселити поново код РТС-а“, наводи се у саопштењу организатора протеста.

Подсетимо, грађани који су се синоћ окупили на протесту „1 од 5 милиона“ ушли су у просторије РТС-а а након интервенције полиције разишли су се око поноћи.

              ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!