Прочитај ми чланак

ЈАЊИЋ: Неки медији праве слику која нема везе са стварношћу

0

„Поједини медији праве слику која нема везе са стварношћу већ са политиком и зато имамо подељеност у друштву, која долази с политичког врха“, рекао је уредник агенције Бета Драган Јањић за ТВ Н1.

„Уређивачка политика се не може регулисати упадом, то је за осуду и не може проћи као позитивна ствар. Врло је важно како је до тога дошло. Имали смо окупљену масу испред РТС-а, а да нико није обратио пажњу на то док није дошла полиција. Имамо месецима људе на улици и о томе или нема ништа или има врло мало“, казао је Јањић за Н1.

ФОТО: Медија центар

Само извештавање је објашњење разлога што су демонстранти ту, истакао је он.

„Све скупа имали смо два паралелна света, један свет је Н1, ТВ Шабац, Бета а други свет је оно што су јављали РТС и остали медији. Први свет је било извештавање с терена, а други препричавање онога што је говорио министар Стефановић“, додао је, преноси Н1.

Како је рекао, већина грађана гледа мејнстрим медије, односно оне с националном фреквенцијом, тако да већина своје закључлке доноси на основу тога.

„Имали смо изјаву министра да је девастиран РТС, а имамо једно разбијено стакло, имали смо извештаје о мотроним тестерама, обичан грађанин сада то замишља десетине у ургентном… Тако није било, није задатак медија да извештавају како неко хоће, него да преносе чињенице. Ви имате тамо моторну тестеру, људи то доживљавају да је неко употребио тестеру, ко је био унутра зна да није, стварно би било нормално да се утврди ко је особа која је носила тестеру, да се види ко иза њих стоји“.

Како наводи, то је хушкање једног дела друштва на друго.

„Нама је очајнички потребно објективно и одмерено извештавање. Ми смо земља спина, друштво које је затровано спином, медији који се највише читају то највише раде“, додаје он, преноси Н1.

Према наводима Н1, Јањић сматра да је упад у зграду РТС-а био главни догађај с ког је морало да се извештава и додао да је недопустиво да неко мисли да о томе треба да се ћути.

„Екипе РТС су биле унутра и могле су да обавесте грађане шта се дешава. Видели смо незадовољство дела грађана и друштва како Јавни сервис извештава. То незадовољство је дуготрајно и игнорисано. Не може се свести на то да имамо закон и да у складу с тим извештавамо, не, мора да се извештава објективно и да се покривају све сфере друштва“, рекао је Јањић.

Како је истакао, нико им није онемогућавао да поштено раде свој посао, могли су синоћ да известе шта се дешава око њихове зграде.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!