Прочитај ми чланак

ЂИЛАС: Није био план да се уђе у РТС, грађани тражили да се медији ослободе

0

Један од лидера Савеза за Србију (СзС) Драган Ђилас изјавио је данас да није постојао план да се уђе у зграду РТС синоћ током демонстрација и истакао да нико није претио новинарима РТС-а, већ да је само тражено од дежурног уредника гостовање у ТВ Дневнику.

Ђилас је за Н1 рекао да су то захтеви које окупљени на протесту „Један од пет милиона“ траже већ неколико месеци – слободне изборе, слободне медије и да престане агресија и мржња према онима који другачије мисле.

Он је казао да није било инцидената на синоћњим демонстрацијама, ни материјалне штете осим разбијеног стакла на улазним вратима.

„Нико ником није претио, све је било на пристојном и цивилизаваном нивоу“, рекао је Ђилас и истакао да лидери Савеза за Србију нису никада позивали на насилне методе.

Он је, међутим, напоменуо да је полиција прелазила своја овлашћења и да је тукла демонстранте, да су неки од њих завршили у Ургентном центру.

Ђилас је казао да ће директор РТС-а Драган Бујошевић морати кривично да одговара „јер је РТС исти као Пинк“ и што обмањује јавност и навео да је синоћно обраћање и понашање Бујошевића „кукавичко“.

„Ми годинама немамо могућност да се чује на државној телевизији или телевизији са националном фреквенцијом чује другачији глас“, казао је Ђилас додао да је Бујошевић поручио да демонстранти неће добити ни три минута и да не да РТС.

Поводом протеста заказаног за данас у подне у време обраћања председника Србије Александра Вучића, Ђилас је рекао да не очекује инциденте, већ да очекује да грађани дођу и изнесу свој став о Вучићу и ономе што он ради.

Ђилас је рекао и да Вучић држи стохиљадиту конференцију за новинаре на којој ће опет да каже шта мисли.

Самостална посланица Мариниак Тепић рекла је за Н1 да је Бујошевић „пропустио прилику“ синоћ да у наредном периоду „мирно спава“.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!