Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ: Неко дојављује Приштини наша сазнања о убиству Ивановића

0

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је истрага Србије о убиству лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића веома спора, али да напредује, те да очигледно неко то дојављује Приштини па је паника код Албанаца још већа.

Вучић је новинарима у селу Рогљево у обиласку Борског округа у кампањи „будућност Србије“ казао да је спреман да стане пред „сваки истражни орган“ Србије и да му је ужасна прича приштинских власти да је умешан у то убиство.

„Срам вас било лажови једни јадни. Сваког убицу бих сместио иза решетака да никад не изађе. Ти људи ваљда полазе од себе, знају за шта су они способни па замишљају да могу и други то да раде“, рекао је Вучић.

Он је додао да исте оптужбе чује и од појединих политичара из Србије, а да је он био много ближи са Ивановићем него „они који га данас бране“, о чему како је рекао могу да посведоче поједини чланови његове породице.

„Немају доказе, знају они ко није починио, ако не знају баш до краја ко је учествовао у томе (убиству Ивановића)“, казао је Вучић и додао да ће у наредном периоду моћи да каже и име починиоца.

„Већ сада имамо одређене сумње само тражимо одређене потврде. Имамо многа сазнања добијена на чудан начин, посредним путем јер нисмо имали право на вршење увиђаја, њихов тужилац из Приштине показао је неку врсту професионалности у односу на ове њихове који су мислили да ћу да се уплашим“, рекао је он.

Вучић је рекао да га приштинске власти доживљавају као „најтежег непријатеља независног Косова“.

„Не дозвољавам да Србија буде ни мала ни слаба и никада нећу дозволити да је неко понижава“, поручио је Вучић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!