Прочитај ми чланак

СТЕФАНОВИЋ НА ПИНКУ ПОЗВАО демонстранте да се мирно разиђу…

0

Министар спољних послова Србије Небојша Стефановић позвао је вечерас лидере Савеза за Србију и демонстранте да престану да крше закон и да се повуку мирно из зграде РТС-а.

Стефановић је на ванредној конференцији за новинаре рекао да ће МУП „повратити јавни ред и мир и заштитити сваког новинара и радника РТС-а од насиља“.

Он је рекао да ће свако ко је ушао вечерас у зграду јавног сервиса, учинио насиље и кршио закон, прекшајно и кривично одговарати.

„Позивам их да на најмирнији начин напусте зграду РТС и престану са кршењем закона. Ми ћемо да повратимо јавни ред и мир и заштитимо новинаре РТС од било ког насиља. МУП ће се потрудити да заштити новинаре РТС-а да им се ништа не догоди“, рекао је Стефановић.
Он је казао да се на скупу Савеза за Србију вечерас окупило 1.400 особа и да је протест у тенденцији опадања, што је изазвало велику нервозу код лидера Савеза за Србију и да се скуп потом прелио у насиље.

 

Стефановић је казао да су дозволили окупљање и да су једино молили да се не деси насиље, али да се насиље ипак десило, да је демолиран улаз у зграду РТС и да је један број људи претио новинарима.

„Ово је преузело облик који никада није смело, оваква врста окупљања која прерасту у насиље је била једина ствар за коју смо молили да не сме да се догоди. Ово је нешто што у нашој земљи не сме да се догадја држава ће морати да одговори“, казао је Стефановић.

Он је рекао да је једном од лидера РТС-а Драгану Дјиласу „одговарао РТС када је на њему зарадјивао новац“, а да вечерас не ваља ни Дјиласу, ни лидеру Народне странке Вуку Јеремићу, ни лидеру Двери Бошку Обрдовићу, ни било ком другом лидеру Савеза за Србију.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!