Прочитај ми чланак

СИМОНОВИЋ ПОДНЕО ОСТАВКУ: Напустио све функције, како у странци тако и у општини

0

Он је то учинио и када је реч о функцији председника општине коју обавља, али и на све страначке функције

Председник општине Гроцка Драгољуб Симоновић поднео је оставку на управо одржаној седници Општинског одбора Српске напредне странке.

Он је то учинио и када је реч о функцији председника општине коју обавља, али и на све страначке функције.

– Желим да обавестим јавност да подносим оставку на све функције, како у странци, тако и у општини, на чијем сам челу био у три наврата, још од 2005. године. Такође, желим да подсетим српску јавност да је свако невин док се не докаже супротно. Ја јесам осумњичен, али не и осуђен – рекао је он, наводи се у саопштењу.

Како је казао, „своју истину ћу доказати пред институцијама Републике Србије, које су једине надлежне да кажу задњу реч и да ме прогласе кривим или невиним, као што се то ради у свакој цивилизованој земљи у свету“.

– Повлачим се из политике јер не желим да се моје име безпризорно и свакодневно користи зарад политичких обрачуна са СНС, и то странком чија ме партијска књижица, да подсетим све, није заштитила од суочавања са надлежним органима који ме сумњиче за кривично дело. Нећу да дозволим да моју породицу и страначке колеге линчују у јавности Драган Ђилас, Вук Јеремић и остали политички вампири чија је пљачкашка и интересна политика добро позната грађанима Србије. Судиће ми институције и судови Републике Србије и ја ћу се пред њима борити за своју истину – пише у Симоновићевом саопштењу.

Драгољуб Симоновић осумњичен је да је наручио паљење куће новинара Милана Јовановића, због чега је једно време био и у притвору, који му је укинут.

                         ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!